Mijn favoriete vis recepten voor je op een rijtje gezet. Van een heerlijke ovenschotel met vis tot visburgers van tonijn, paella en nog veel meer.

Opgroeiend vond ik vis echt verschrikkelijk. De enige vis die er bij ons op tafel kwam was haring uit blik. En rolmops. Die laatste vond ik dan nog wel lekker want ik hou van zuur. Maar het was niet de beste introductie met vis recepten. Pas heel veel later leerde ik dat vis eigenlijk heel lekker was. En begon ik het meer en meer te waarderen. Nog steeds vind ik niet alle vis lekker en ik heb een bloedhekel aan graatjes, maar verder probeer ik zeker een paar keer per week vis in mijn menu te integreren.

Hier geef ik je mijn 15 favoriete vis recepten zodat jij ook meteen aan de slag kunt met lekkere en makkelijke recepten met vis. Wil je alle recepten met vis en andere zeevruchten terugvinden? Check dan de categorie vis in de recepten index.

15 x vis recepten

Lekker makkelijk

Wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien is dat vis echt heel erg makkelijk is om mee te werken. Het is veel sneller klaar dan – bijvoorbeeld – vlees, het bevat omega-3 (waar we standaard te weinig van hebben) en het is ook nog eens heel erg lekker. Ik geef toe dat ik ook niet altijd meteen aan vis denk maar terugkijkend zie ik wel dat ik behoorlijk wat visrecepten in mijn favorieten heb staan!

Traybake met schelvis

Traybake met schelvis

Deze overheerlijke traybake maak je met schelvis. De vis krijgt een korstje van parmezaanse kaas waardoor het echt heerlijk wordt!

Marokkaanse visschotel

Marokkaanse visschotel uit de tajine

Een stoofschotel die je serveert met een lekkere moot vis erop. De vis stoof je niet mee

sushi in een glaasje

Romige zalm en pittige avocado

Een snel en makkelijk gerechtje wat ideaal is voor feestdagen. En bovendien gezond!

Tonijnburger

Tonijnburger (met vis uit blik)

Deze heerlijke tonijnburger maakte ik met vis uit blik. Snel klaar en heerlijk met de groene salade en citroendressing!

Paella van parelgerst | simoneskitchen.nl

Paella van parelgerst

Deze goed gevulde paëlla maak je net even anders met parelgerst ipv rijst.

Ceviche van zeebaars met granaatappel | simoneskitchen.nl

Zomerse ceviche van zeebaars

   Ik hou enorm van ceviche. Deze versie maak je met zeebaars en lekker veel granaatappelpitjes

Poke bowl met zalm

Poke bowl met zalm

Deze heerlijke poke bowl maak je met warm gerookte zalm, wortel, doperwtjes en een gekookt eitje

Makreelsalade met zoete aardappel

Makreelsalade met gepofte zoete aardappel

De combinatie van de zoute makreel met de zoete aardappel is heerlijk!

Vis ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en spinazie

Voor deze visschotel kun je de witvis gebruiken die je voorkeur heeft. Ga je voor goedkoop dan is koolvis een goede optie (uit de vriezer) Ik gebruikte hier kabeljauwfilets, maar schelvis kan ook.

Gebakken tonijn met komkommersalade

Gebakken tonijn met komkommersalade

Een lekker fris voorgerecht wat in no time op tafel staat. Lekker met een frisse komkommersalade

Traybake met zalm

Traybake met zalm

Deze traybake is heerlijk met een flinke moot zalm

Venkelrisotto met garnalen en zalm

Venkelrisotto met garnalen en zalm

Deze risotto met venkel, garnalen en gerookte zalm is weer eens een hele andere manier om je risotto te maken!

zelf tonijnsalade maken

Zelf tonijnsalade maken

Deze heerlijke tonijnsalade zet je snel in elkaar en kun je vervolgens overal bij eten.

Garnalencocktail

Klassieke garnalencocktail

Een heerlijk voorgerechtje wat weinig tijd kost en gegarandeerd een succes is.

citroenvis met knolselderijfrietjes

Citroenvis met knolselderijfrietjes

Een heerlijk gerecht met weer eens een ander soort frietjes! En die citroenvis is absoluut de moeite waard. Gebruik hier een witvis naar keuze voor!

Delen is fijn!