Mijn favoriete recepten met vis voor je op een rijtje gezet. Van een heerlijke ovenschotel met vis tot visburgers van tonijn, paella en nog veel meer.
Opgroeiend vond ik vis echt verschrikkelijk. De enige vis die er bij ons op tafel kwam was haring uit blik. En rolmops. Die laatste vond ik dan nog wel lekker want ik hou van zuur. Maar het was niet de beste introductie met vis recepten. Pas heel veel later leerde ik dat vis eigenlijk heel lekker was. En begon ik het meer en meer te waarderen. Nog steeds vind ik niet alle vis lekker en ik heb een bloedhekel aan graatjes, maar verder probeer ik zeker een paar keer per week vis in mijn menu te integreren.
Hier geef ik je mijn 15 favoriete vis recepten zodat jij ook meteen aan de slag kunt met lekkere en makkelijke recepten met vis. Wil je alle recepten met vis en andere zeevruchten terugvinden? Check dan de categorie vis in de recepten index.
Lekker makkelijk
Wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien is dat vis echt heel erg makkelijk is om mee te werken. Het is veel sneller klaar dan – bijvoorbeeld – vlees, het bevat omega-3 (waar we standaard te weinig van hebben) en het is ook nog eens heel erg lekker. Ik geef toe dat ik ook niet altijd meteen aan vis denk maar terugkijkend zie ik wel dat ik behoorlijk wat visrecepten in mijn favorieten heb staan!
Voor deze visschotel kun je de witvis gebruiken die je voorkeur heeft. Ga je voor goedkoop dan is koolvis een goede optie (uit de vriezer) Ik gebruikte hier kabeljauwfilets.
Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.
Over de auteur
Simone van den Berg
Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor |
Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.