Simone's Kitchen

Asperge met halloumi – Heerlijk voorjaarsgerecht!

20110416-_MG_1781

Ik kan bijna niet geloven wat er op het moment met het weer gebeurt. De temperaturen zijn zo hoog dat het wel zomer lijkt. Het is de hele week al ongeveer 26 C, en het is pas april! Niet dat ik klaag hoor want ik ben volledig in de zomer stemming en je moet tenslotte een gegeven paard niet in de bek kijken. Dus…

Volgens mij hadden we een vergelijkbaar warme lente vorig jaar of het jaar daarvoor en het resultaat was dat er vervolgens de hele zomer regen was. Op het nieuws was zelfs dat we het warmste land van europa zijn! Hoe vreemd is dat?

Maar laat ik niet vergeten om iedereen een geweldige pasen te wensen. Ik denk niet dat we in de geschiedenis veel paas feesten hebben gehad waarbij je kon barbecuen! Ach hebben we weer wat om over te praten voor de komende jaren, nietwaar.

20110416-_MG_1794

Maar goed, voor nu heb ik een heerlijk voorjaars gerecht voor je met gegrilde halloumi en asperges. Het is erg lekker met de mosterd dressing en het zoutige van de halloumi werkt perfect met de asperges.

20110416-_MG_1776
Print recept Pin recept
No ratings yet

Gegrilde asperges met halloumi

Ingrediënten

  • 200 gr groene asperges
  • 100 gr haloumi kaas
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • bieslook
  • 1/2 el sesam olie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Terwijl je de grilpan goed heet laat worden maak je vast de dressing.
  • Doe citroensap, mosterd, honing, sesamolie en olijfolie samen in een kleine kom en klop om het te mengen.
  • Snij de bieslook in kleine stukjes, maar doe ze pas op het laatst bij de dressing.
  • Maak je asperges schoon door het laatste houtachtige stuk eraf te breken. Wrijf elke asperge in met wat olijfolie en doe ze op de gril voor ongeveer 3-4 minuten. Ze moeten nog een beetje bite hebben.
  • Snij je halloumi in plakken, bestrijk deze ook met olijfolie en gril ze 1-2 minuten aan elke kant.
  • Doe op het bord 3-5 asperges per bord, leg de halloumi eroverheen en begiet met een 1 el van de dressing.
  • Serveer de resterende dressing erbij.

Ben je net als ik fan van halloumi? Probeer dan zeker eens deze salade met halloumi en bietenblad of deze bietensalade met halloumi. En nee ze klinken hetzelfde maar zijn echt heel anders! Of misschien wil je zelf eens proberen om halloumi te maken?

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.