Dit lekker frisse voorjaarsgerecht maak je in de grillpan en is een feestje om te eten. Hoe je de gegrilde asperges maakt zie je hier!

Gegrilde asperges met halloumi

Gegrilde asperges met halloumi

Deze gegrilde asperges zijn het perfecte voorjaarsgerecht. Als je het mij vraagt tenminste. Ik hou van asperges maar eet eigenlijk meestal de groene en niet de witte. Ben ik dan een beetje raar? Maar niet getreurd want je kunt dit gerecht ook heel goed maken met witte asperges. Makkelijk want dan kun je kiezen, afhankelijk van het seizoen.

Zowel de asperges als de halloumi bereid je op de grillpan. Ik hou altijd wel van lekker veel halloumi, maar wil je het wat minder kazig maken dan kun je natuurlijk minder halloumi gebruiken.

Gegrilde asperges met halloumi

Groen of wit

Zoals ik al zei vind ik groene asperges eigenlijk altijd wel lekkerder. Ik weet niet precies waarom, al denk ik dat het schillen van de witte asperges mee speelt. Iets met een beetje lui misschien. Daarbij kom ik ook meteen op het enige mogelijke klusje bij dit recept. De gegrilde asperges moeten natuurlijk wel goed garen en soms zijn de diktes nogal verschillend.

In dat geval is het handig om de asperges in de lengte doormidden te snijden. Dan garen ze wat beter. Zeker als je verschillende diktes hebt dan is het handig. Anders ben je wel heel lang bezig met het grillen van de asperges.

Gegrilde asperges met halloumi

Mosterddressing

Je maakt de gegrilde asperges vervolgens af met een heerlijke mosterddressing. En je voorjaarsgerechtje is klaar.

Nog meer asperges

Gegrilde asperges

Gegrilde asperges met halloumi

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenHollandse keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr groene asperges
  • 200 gr haloumi kaas
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • bieslook
  • 1/2 el sesam olie
  • zout
  • peper

  • Terwijl je de grilpan goed heet laat worden maak je vast de dressing.
  • Doe citroensap, mosterd, honing, sesamolie en olijfolie samen in een kleine kom en klop om het te mengen.
  • Snij de bieslook in kleine stukjes, maar doe ze pas op het laatst bij de dressing.
  • Maak je asperges schoon door het laatste houtachtige stuk eraf te breken. Wrijf elke asperge in met wat olijfolie en doe ze op de gril voor ongeveer 3-4 minuten. Ze moeten nog een beetje bite hebben.
  • Snij je halloumi in plakken, bestrijk deze ook met olijfolie en gril ze 1-2 minuten aan elke kant.
  • Doe op het bord 3-5 asperges per bord, leg de halloumi eroverheen en begiet met een 1 el van de dressing.
  • Serveer de resterende dressing erbij.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 517kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 26g | Vet: 43g | Verzadigd vet: 20g | Meervoudigd onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 18g | Natrium: 1289mg | Kalium: 323mg | Vezels: 4g | Suiker: 6g | Vitamine A: 1140IU | Vitamine C: 11mg | Calcium: 1041mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.