Pittige zalmburger met groene salade | simoneskitchen.nl

Snelle pittige zalmburger

Een van mijn goede voornemens voor dit jaar is het eten van meer vis. Vis eten zit simpel weg niet echt in mijn systeem. Opgroeiend aten we eigenlijk nooit vis, met uitzondering van blikjes kabeljauw (of was het haring??) in tomatensaus en zo nu en dan een rolmops. Die rolmops was eigenlijk het enige dat ik wel lekker vond, maar ik hou nu eenmaal van zure smaken.

Vis leren eten

Echt vis eten leerde ik pas ergens toen ik een jaar of 30-40 was en met Tom in Griekenland was. Ik besloot dat het tijd was om eens zo’n kakelverse dorade van de gril te proberen en man dat was lekker! Sinds die tijd eet ik het wel regelmatig, maar het kan echt beter. Vis is gezond, althans als het niet vervuild is door kwik en andere ellende. Daarom wordt er geloof ik ook aangeraden om niet teveel vis te gaan eten, maar dat risico loop ik voorlopig nog niet.

Zalm is een veilige vis. Ten eerste omdat je het overal kunt krijgen en omdat de smaak niet uitgesproken vissig is. En gecombineerd met pittige curry pasta is dit echt superlekker en super makkelijk. Deze pittige zalmburger is dus ideaal dus om jouw vis-gehalte in je menu iets op te krikken!

En de zalm zou het ook goed doen met deze venkel salade!

Pittige zalmburger met groene salade | simoneskitchen.nl

Pittige zalmburger

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr verse zalmfilet
  • 2 el rode curry pasta
  • 2 tl vers geraspte gember
  • 1 tl coconut aminos
  • 1 bosje koriander
  • 1 el kokosolie

Voor de pittige mayonaise


  • Doe de zalmfilet in stukken in de keukenmachine en voeg de curry paste, gember, coconut aminos en de koriander toe. Draai tot het een een grove puree is geworden. Hoeft niet helemaal fijn, er mogen best wat stukjes in zitten nog.
  • Draai er hamburgers van. Afhankelijk van het formaat kun je er 2 of 3 van bakken.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de zalmburgers gaar en bruin. Ongeveer 5 minuten per kant.
  • Serveer met de pittige mayonaise en een groene salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 437kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 30g | Vet: 33g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 91mg | Natrium: 255mg | Kalium: 735mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 2843IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 39mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.