Pittige zalmburger
Een van de nadelen van het leven van een foodblogger is misschien wel dat ik zelden een recept twee keer maak. Daar zijn een paar uitzonderingen op; succes recepten die zo makkelijk en zo goed zijn dat ik ze elke keer weer maak. Deze zalmburger is er een van. Supersnel klaar, gezond en lekker pittig door de currypaste. Ik maakte hem voor het eerst ergens in 2011 en sindsdien is het een van die gerechten die altijd goed zijn. En hoewel dit een ‘burger’ is had ik hem nog niet eerder op een broodje gegeten. Haha… Hij doet het ook beter zonder broodje moet ik bekennen, maar het hapt natuurlijk wel makkelijker weg.
Als je kunt kiezen maak deze dan met een lekkere salade en je hebt een recept dat je keer op keer wilt maken. Let wel even op want het geheel wordt vrij nat voor je hem bakt en valt daardoor snel uit elkaar. Oorspronkelijk is dit zonder panko, maar ik vind hem met nóg lekkerder. Het geeft een crunch plus het houdt de boel een beetje samen.
Omkeren doe je bij voorkeur met een brede spatel en enig beleid.
Pittige zalmburger
Ingrediënten
- 300 gr zalmfilet zonder huid
- 2 eetlepels Thaise red curry pasta
- 1 duim stuk gember geraspt
- 1 tl soja saus
- 1 bosje koriander de helft gehakt, de andere helft blaadjes geplukt
- 1 tl olie
- citroenschijfje om te serveren
- panko = een grof Japans broodkruim. Paneermeel kan ook! Panko verkopen ze tegenwoordig o.a. bij de Appie
Instructies
- Doe de zalm in stukken in een keukenmachine met de curry pasta, gember, soja en gehakte koriander. Pulse tot het grof gehakt is. Doe het mengsel in een kom en maak er 2-3 burgers van. Doe de panko op een bordje en rol de burgers er voorzichtig doorheen tot ze rondom bedekt zijn met panko.
- Verhit de olie in een anti aanbakpan en bak ze niet te hard voor ongeveer 4-5 minuten per kant tot ze krokant en goudbruin zijn.
- Serveer met een groene salade of met een lekker broodje.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Hoe maak je zelf rode curry pasta? | Simone's Kitchen
Wow wat was dit een superlekkere burger!
Ik heb ‘m zonder broodje gegeten.
Jammmmie.
Ja lekker is ie hè. Het is ook een van mijn favorieten!
Dat was inderdaad lekker, wij hebben het gegeten met een salade en chilisaus. Handig!
Lekker!
Eindelijk een keer gemaakt, en dat gaat zeker vaker gebeuren 🙂 Superlekker Simone!
O leuk Lis! Ja hij is goed he…:) O ik krijg er spontaan weer trek in!
Wat een onwijs lekkere burgers. Ik had iets minder curry gedaan. Een klein schepje paneermeel erdoor en toen de hele dag in de koelkast gezet. Dit komt hier zeker vaker op tafel. Verrukkelijk.
Fijn dat ze in de smaak zijn gevallen Pauline! Goed idee om ze met wat paneermeel in de koelkast te leggen! Ga ik ook proberen, vallen ze wellicht wat minder snel uit elkaar!
Hoi Simone, klinkt erg lekker, kun je hem ook in de oven maken????
He Pauline. Ja dat denk ik wel, al zul je met de panko niet echt hetzelfde effect krijgen denk ik maar ik zou het gewoon proberen.
OEF! Dit is dus de zalmburger waar je het over had. Ziet er héérlijk uit en lijkt me lekker met die curry zeg. Maar hij is dus lekkerder zónder broodje? Dan is het misschien wel iets voor mijn detox 😉 want dag mag ik toch geen brood. Ik ga ‘m opschrijven, lekker.
Ja deze is lekkerder zonder brood. Vind ik dan tenminste. Dus ja zeker geschikt voor je detox!!
Oh my! Dit ziet er zo goddelijk uit dat ik om 12 uur s’middags opeens heel veel zin krijg in een hamburger haha! Leuk je nieuwe website layout!
Dank je wel Diane! Ja hij is echt lekker hoor en 12 uur ’s middags is een prima tijd toch? Haha