Simone's Kitchen

Pittige zalmburger

Recept voor een pittige zalmburger | simoneskitchen.nl

Een van de nadelen van het leven van een foodblogger is misschien wel dat ik zelden een recept twee keer maak. Daar zijn een paar uitzonderingen op; succes recepten die zo makkelijk en zo goed zijn dat ik ze elke keer weer maak. Deze zalmburger is er een van. Supersnel klaar, gezond en lekker pittig door de currypaste. Ik maakte hem voor het eerst ergens in 2011 en sindsdien is het een van die gerechten die altijd goed zijn. En hoewel dit een ‘burger’ is had ik hem nog niet eerder op een broodje gegeten. Haha… Hij doet het ook beter zonder broodje moet ik bekennen, maar het hapt natuurlijk wel makkelijker weg.

recept voor een pittige zalmburger | simoneskitchen.nl

Als je kunt kiezen maak deze dan met een lekkere salade en je hebt een recept dat je keer op keer wilt maken. Let wel even op want het geheel wordt vrij nat voor je hem bakt en valt daardoor snel uit elkaar. Oorspronkelijk is dit zonder panko, maar ik vind hem met nóg lekkerder. Het geeft een crunch plus het houdt de boel een beetje samen.

Omkeren doe je bij voorkeur met een brede spatel en enig beleid.

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pittige zalmburger

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 300 gr zalmfilet zonder huid
  • 2 eetlepels Thaise red curry pasta
  • 1 duim stuk gember geraspt
  • 1 tl soja saus
  • 1 bosje koriander de helft gehakt, de andere helft blaadjes geplukt
  • 1 tl olie
  • citroenschijfje om te serveren
  • panko = een grof Japans broodkruim. Paneermeel kan ook! Panko verkopen ze tegenwoordig o.a. bij de Appie

Instructies

  • Doe de zalm in stukken in een keukenmachine met de curry pasta, gember, soja en gehakte koriander. Pulse tot het grof gehakt is. Doe het mengsel in een kom en maak er 2-3 burgers van. Doe de panko op een bordje en rol de burgers er voorzichtig doorheen tot ze rondom bedekt zijn met panko.
  • Verhit de olie in een anti aanbakpan en bak ze niet te hard voor ongeveer 4-5 minuten per kant tot ze krokant en goudbruin zijn.
  • Serveer met een groene salade of met een lekker broodje.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

15 comments

  1. Avatar

    Oh my! Dit ziet er zo goddelijk uit dat ik om 12 uur s’middags opeens heel veel zin krijg in een hamburger haha! Leuk je nieuwe website layout!

  2. Avatar

    OEF! Dit is dus de zalmburger waar je het over had. Ziet er héérlijk uit en lijkt me lekker met die curry zeg. Maar hij is dus lekkerder zónder broodje? Dan is het misschien wel iets voor mijn detox 😉 want dag mag ik toch geen brood. Ik ga ‘m opschrijven, lekker.

  3. Avatar

    Hoi Simone, klinkt erg lekker, kun je hem ook in de oven maken????

  4. Avatar

    Wat een onwijs lekkere burgers. Ik had iets minder curry gedaan. Een klein schepje paneermeel erdoor en toen de hele dag in de koelkast gezet. Dit komt hier zeker vaker op tafel. Verrukkelijk.

  5. Lis

    Eindelijk een keer gemaakt, en dat gaat zeker vaker gebeuren 🙂 Superlekker Simone!

  6. Avatar

    Dat was inderdaad lekker, wij hebben het gegeten met een salade en chilisaus. Handig!

  7. Avatar

    Wow wat was dit een superlekkere burger!
    Ik heb ‘m zonder broodje gegeten.
    Jammmmie.

  8. Pingback: Hoe maak je zelf rode curry pasta? | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!