Appelcrumble traybake
Appelcrumble
Wat is er lekkerder dan een echt goede appeltaart? Misschien wel een echt goede appelcrumble. Nu kun je die natuurlijk in vele verschillende soorten en maten maken. Dit keer koos ik voor een glutenvrije variant die je ook nog eens heel makkelijk bakt op een ovenplaat. Doordat het een dunne laag is gaart het ook nog eens sneller en kun je deze appelcrumble dus binnen 35 minuutjes ongeveer op tafel zetten.
En – dat vind ik ook een extra bonuspunt – doordat de laag dun is, heb je dus in verhouding ook meer crumble. Lekker! Je maakt hier eigenlijk geen aparte crumble laag zoals je dat gewend bent, maar wil je er meer crumble aan toevoegen dan is een topping met wat extra nootjes aan de bovenkant een goed idee. Gehakte amandelen past hier dan heel goed bij.
Wil je geen amandelen gebruiken? Je kunt het amandelmeel vervangen voor bijvoorbeeld chufa. Dat heeft ook een lekker nootachtig effect zonder een echte noot te zijn. De topping kun je dan of met een andere noot doen of je kunt ook hier chufa gebruiken.
Lekker bij de koffie
Deze appelcrumble is lekker bij de koffie maar je kunt het ook prima als dessert serveren. In dat geval kun je het aanvullen met bijvoorbeeld vanilleijs of kokosyoghurt of wat anders lekkers.
Traybake appelcrumble
Ingrediënten
- 260 gr amandelmeel
- 4 el tapiocameel
- 1 tl zout
- 1 tl baking soda
- 1 tl kaneel
- 120 gr gesmolten kokosolie
- 50 ml honing
- ½ tl kardemom
- 2 eieren
- 2 tl vanille extract
- 4 appels klokhuis verwijderd en in kleine stukjes gesneden
- Serveren: lekker met kokosroom of kokosyoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175˚C
- Meng in een kom het amandelmeel, tapiocameel, baking soda, zout, kardemom en kaneel. Meng in een andere kom de gesmolten kokosolie, honing, ei en vanille extract.
- Voeg het meel toe aan de kokosoliekom en roer het goed door elkaar. Voeg de appel toe en roer het geheel door elkaar.
- Verdeel het beslag over een bakplaat en bak het goudbruin in de oven in ongeveer 25 minuten.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hoi Simone, welk formaat bakplaat gebruik je?
O goeie. Ik denk 30 bij 20 of zoiets. Komt ook niet zo heel nauw hoor