Poké bowl a.k.a. Koolhydraatarme sushi en maki vervanger

Als je al een aantal jaar into de koolhydraatarme lifestyle bent, moet je soms creative oplossingen bedenken om te kunnen blijven genieten van je favoriete eten. Voor mij zijn dat sushi en maki. Ik kan me letterlijk ziek eten aan die heerlijke rijstrolletjes belegd of gevuld met verse vis. Maar goed, zo’n klein goddelijk hapje betekent voor mij ook gelijk buikpijn, gezien ik me jaren geleden al bekeerde tot de koolhydraatarme leefwijze 😉 En toen stuitte ik per toeval eens op het begrip poké bowl, wat sindsdien mijn go-to koolhydraatarme sushi en maki vervanger is geworden!

Simoneskitchen - Poké bowl - gezonde comfort food + koolhydraatarm!

Poké bowl: wat is dat dan precies?

Hoewel de poké bowl zaakjes ook in Nederland als paddestoelen uit de grond beginnen te schieten, is nog lang niet iedereen bekend met dit begrip. En dus voorzie ik je bij deze graag van een korte toelichting. De poké bowl vindt haar oorsprong in Hawaii en is eigenlijk niets meer of minder dan een kleurrijke kom met blokjes (verse) vis en groente, vaak gecombineerd met gestoomde rijst. Maar voor dit recept skip ik de rijst en vervang ik deze vaak door Konjac noodles. Geeft nog eens een lekkere bite ook 😉

Poké bowl: hoe maak je het?

Simoneskitchen - Poké bowl - gezonde comfort food + koolhydraatarm!
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Poké Bowl

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr zalmfilet vers, let op: deze moet - net zoals bij sushi - echt supervérs zijn!
  • 100 g zeewiersalade
  • 100 g Konjac noodles
  • 1 avocado
  • 50 g radijsjes
  • 50 g komkommer
  • 50 g wortelen
  • 200 g rucola
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl zwarte en 1tl witte sesamzaad of 2tl van één soort mag ook
  • 2 el sojasaus
  • 1 el water
  • 4 el mayonaise
  • 1-2 tl wasabipasta naar smaak
  • Snufje zout

Instructies

  • Doe de rucola in een kom en voeg 1el sesamolie toe. Schud de rucola daarna goed om. Dek de kom af met een stukje aluminiumfolie en zet weg.
  • Meng 4el mayonaise met 1 tot 2tl wasabipasta. Als je van pittig houdt, mag je best wat meer toevoegen. Voeg daarna nog een snufje zout toe. Dek af en zet weg.
  • Pak een grote schaal en meng 2el sojasaus met 1el water tot een lichte marinade.
  • Haal de zalm uit de verpakking en dep aan beide kanten droog met keukenrol. Controleer de zalm op graatjes en verwijder deze indien nodig. Snijd de zalm verticaal (op de midden graat) door twee. Maak hier vervolgens kleine blokjes van ca. 1 x 1 cm van.
  • Voeg de zalm bij de sojamarinade en roer goed om. Laat daarna afgedekt rusten.
  • Halveer en ontpit de avocado en snijd in plakjes. Snijd daarna alle groente fijn in dunne reepjes of mini blokjes (hoe fijner, hoe lekkerder!)
  • Haal de Konjac noodles uit de verpakking, doe ze in een zeef en spoel goed af met koud water. Laat de noodles daarna uitlekken.
  • Neem 2 grote (soep)kommen en verdeel de rucola. Verspreid daarna alle gesneden groente over beide kommen. Voeg nu de Konjac noodles en zeewiersalade toe.
  • Als laatste leg je de zalmblokjes mooi in het midden op dit vrolijke bedje van groente.
  • Strooi de sesamzaadjes over de zalm en maak de poké bowl af met een toefje wasabimayonaise.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

En smullen maar! Tip: poké bowl eet je het lekkerst met stokjes!

Delen is fijn!