Romige preisoep met kip en knolselderij
Romige preisoep met kip
Een romige soep met heerlijk krokant uitgebakken kip en geserveerd met vers geknipte bieslook.
Ondanks het feit dat we blijkbaar weer een nieuwe hittegolf krijgen deze week heb ik toch weer een lekker soepje voor je. Trouwens, deze preisoep met kip kan wat mij betreft altijd. Of het nou warm weer is of niet. Maar toegegeven dat het nog net wat beter past bij een regenachtige herfstdag. En ja hoor, die komt vanzelf weer!
Voorbereiden
Om de preisoep met kip voor te bereiden begin je met het schoonmaken van de knolselderij. Altijd even een klusje, maar ik snij altijd eerst het kontje eraf (het meest knobbelige gedeelte) zet het dan daarop neer en schaaf dan als het ware met een scherp mes de buitenkant eraf. Dat vind ik zelf de makkelijkste manier.
Vervolgens snij ik de knolselderij in plakken en daarna in blokjes.
Let met het wassen van de prei goed op zand. Daar wil nog wel eens flink wat tussen zitten en niks zo vervelend als een romige preisoep met kip én zand. Daar zit niemand op te wachten tenslotte.
Knolselderij
Het aantal soepen (check hier alle soeprecepten) dat hier op de site staat waarin knolselderij is verwerkt is ondertussen amper nog te tellen. En dat is natuurlijk met goede reden want de knolselderij zorgt voor body aan de soep en maakt het lekker romig.
Om de preisoep met kip te bereiden begin je met het verhitten van wat kokosolie of olijfolie in een ruime soeppan. Vervolgens bak je de ui tot deze glazig is. Voeg de prei toe en bak deze even mee.
In een andere pan kun je ondertussen de kippenworst uitbakken. Haal daarvoor het vel eraf en breek het in stukjes. Het hoeft niet gelijk en juist de uitstekende stukjes worden lekker krokant.
Bak de worst op hoog vuur in de kokosolie gaar en goudbruin.
Zodra de soep klaar is pureer je deze met wat amandelmelk. Breng op smaak met peper en zout en serveer de soep met de gebakken kip en verse bieslook.
Varieties op de preisoep met kip
Wil je de preisoep met kip veranderen dan kan dat makkelijk. Wil je er een vega(n) optie van maken dan is het bijvoorbeeld ook lekker om in plaats van de kippenworst, krokant gebakken croutons of kikkererwten te gebruiken. Vervang in dat geval uiteraard ook de kippenbouillon voor groentebouillon.
Geen kippenworst in de buurt? Je kunt ook makkelijk zelf balletjes maken van kippengehakt of je kunt krokant uitgebakken kipdijfilet gebruiken. Kipfilet is ook een optie maar wordt sneller droog dus bak die niet al te lang.
Allergisch voor noten? Je kunt deze soep ook prima maken met kokosmelk.
Of probeer eens deze preisoep met bleekselderij
Romige preisoep met kip
Ingrediënten
- 4 preistengels gewassen, in ringen
- 400 gr knolselderij in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 el kokosolie
- 1 liter kippenbouillon
- 200 ml amandelmelk
- Peper en zout
- 300 gr verse kippenworst
Instructies
- Ondertussen haal je het vel van de kippenworst af en breek je deze in onregelmatige stukjes. Dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook de kippenworst met vel en al bakken.
- Bak de worst goudbruin en gaar.
- Zodra de soep gaar is pureer je deze met wat amandelmelk. Breng op smaak met zout en peper en serveer de soep met de gebakken kippenworst.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.