Een lekker frisse preisoep met venkel en venkelzaad. Naar wens kun je de soep vegetarisch houden of aanvullen met bijvoorbeeld kip.

Preisoep met venkel

Preisoep met venkel en dille

Het weer gaat momenteel de goede kant op. Voor mij sowieso want – as we speak – zit ik met mijn poepertje in Curaçao. Als tante C niet roet in het eten gooit, maar daar gaan we nu nog maar even niet vanuit. Het is de laatste tijd een beetje een gekkenhuis geweest. Gedeeltelijk ook weer door diezelfde tante waardoor shoots continue verplaatst worden omdat weer iemand positief getest is. Het is om gek van te worden.

Daarom vind ik dit soort heerlijke soepjes ideaal om te maken op drukke dagen. Of nog beter; ik zorg ervoor dat ik al van tevoren extra van de soep maak zodat ik het alleen maar hoef op te warmen als ik thuiskom. Echt veel sneller kun je het niet krijgen.

Preisoep met venkel

Makkelijke soep

De soep zelf is echt super eenvoudig om te maken en de combinatie van de prei met de venkel vindt ik zelf heerlijk. Je kunt de preisoep met venkel serveren met wat uitgebakken spek over de bovenkant of je kunt hem vegetarisch houden zoals ik hier deed. Het is wel lekker om er dan bijvoorbeeld wat geraspte parmezaan over te strooien.

Ik gebruik hier hennepzaad wat ook een lekker knapperig resultaat geeft, maar je kunt dat bijvoorbeeld ook vervangen door geroosterde pijnboompitjes. In de soep zelf heb ik wat venkelzaadjes meegekookt. Daardoor is de smaak nog uitgesprokener. Echt een aanrader omdat te doen!

Check ook deze recepten:


Preisoep met venkel
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Preisoep met venkel

Lekkere vegetarische soep met prei en venkel
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 5 el boter
  • 2 grote venkel gesneden
  • 2 prei gesneden
  • 2 tl venkelzaadjes
  • 1 scheutje appelciderazijn
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 teentjes tenen knoflook gesneden
  • 2 aardappels gesneden
  • beetje yoghurt of geraspte parmezaan om te serveren
  • 1 el hennepzaad
  • 1 takje verse dille

Instructies

  • Smelt de boter in een grote pan. Doe de venkel en de prei erbij en bak dit even aan tot het zacht is (niet bruin), voeg dan de venkelzaadjes toe.
  • Voeg de appelcider azijn toe, roer even door en giet dan de groentebouillon erbij. Breng aan de kook. Voeg de knoflook en de aardappels toe, dek af en laat voor een minuut of 30 pruttelen.
  • Haal van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Serveer de soep met een kloddertje yoghurt of zure room of wat geraspte kaas erover.
  • Bestrooi met wat hennepzaad en verse dille
Gang: Soep
Keuken: Hollandse
Trefwoord: prei, venkel
Dieetsoort: Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 237kcal, Koolhydraten: 36g, Eiwit: 8g, Vet: 8g, Verzadigd vet: 3g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g, Transvet: 1g, Cholesterol: 12mg, Natrium: 1551mg, Kalium: 1364mg, Vezels: 7g, Suiker: 3g, Vitamine A: 946IU, Vitamine C: 67mg, Calcium: 135mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!