Romige soep met schorseneren en knolselderij
Een heerlijke romige soep met schorseneren en knolselderij. Wel even werk om de schorseneren schoon te maken maar het is de moeite waard!
Ik heb soms van die ideeën en dan moet het ook meteen gebeuren. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Jullie weten het misschien niet eens maar mijn site heeft al tijden gerund op een vertaalplugin WPML. Die zorgt er effectief voor dat de site in twee gedeeltes bestaat. De ene helft in het Nederlands, de andere helft in het Engels. Nou ja ik zal de technische details besparen maar het was – om meerdere redenen – handiger om het te splitsen.
Dat bedacht ik een paar dagen geleden en as we speak zijn de sites nu van elkaar los gemaakt. Klinkt allemaal eenvoudig maar er zijn een aantal bijzonder frustrerende dingen die fout gaan. Eigenlijk totaal niet belangrijk maar het intikken van deze blogpost kostte de nodige moeite dus ik wilde het even delen. Stomme computers!! Zo, dat is eruit.
Soep met schorseneren
Veel belangrijker is natuurlijk dit lekkere soepje. Tom schreef vorige week al over schorseneren en hoe het ook wel huisvrouwenverdriet wordt genoemd. Nou.. we hadden geen recepten met schorseneren op de site staan. De eerdere keren dat we ermee gekookt hadden was tijdens de kookclub en toen eh… hebben we het Marco laten schoonmaken… 🙂 Dit keer was ik dus de pineut want er was niemand anders he. Wat een suf klusje voor weliswaar een lekkere groente maar toch… Is het de moeite waard vraag je je dan af?
Ja dus. Eerlijk is eerlijk, het schoonmaken van schorseneren is een rotklus. Vergeet geen handschoenen te dragen en zorg dat je van tevoren al een krant of iets hebt klaarliggen om de schillen op te vangen. Ook handig om een bak met citroen klaar te hebben staan want voor je het weet is het ernstig verkleurd. Maar het resultaat is een heerlijk romig soepje. Een perfect herfstgerecht!
Schorsenerensoep met knolselderij
Benodigdheden
Ingrediënten
- 4 el boter
- 1 ui gesnipperd
- 1 venkel fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 500 gram schorseneren schoongemaakt en in stukken gesneden
- 275 gr schoongemaakt gewicht knolselderij
- 750 ml kippenbouillon
- 120 ml slagroom
- paar plakjes ontbijtspek
Instructies
- Maak de groentes schoon en snij in stukken. Zorg dat je de schorseneren bewaard in water met citroen tot je ze in de pan kunt doen (of doe het later zodat het meteen de pan in kan.
- Neem een flinke soeppan en smelt de boter. Fruit de ui en de knoflook tot zacht en glazig.Voeg de knolselderij toe, de venkel en de schorseneren en bak dit even kort mee.
- Doe de kippenbouillon erbij en laat ongeveer 30 minuten koken tot de groente zacht is.
- Doe de slagroom erbij en pureer met een staafmixer tot je een stevige gladde soep hebt. Voeg indien nodig nog wat extra slagroom toe als je het iets dunner wilt.
- Bak de ontbijtspek uit in een koekenpan en verkruimel over de soep voor het serveren.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: 41 Maaltijdsoeprecepten Om Je Vingers Bij Af Te Likken
Pingback: 41 Maaltijdsoeprecepten Om Je Vingers Bij Af Te Likken