Knolselderij is absoluut een enorm veelzijdige groente. Het wordt standaard vaak verwerkt in de soep. Een prima keuze maar er kan nog zoveel meer met dit gekke knolletje. Daarom vandaag 9 x knolselderij recepten!

knolselderij recepten

Knolselderijschotel met gehakt en boerenkool

We trappen de rij met knolselderij recepten af met een van mijn favorieten. Een ovenschotel met knolselderij, gehakt, boerenkool en champignons. Echt een perfecte winterse ovenschotel. Zeker proberen als je fan bent van knolselderij!

Knolselderijschotel met gehakt

Knolselderijschotel met gehakt en boerenkool

Een lekker stevige ovenschotel met knolselderij, gehakt, boerenkool en champignons
Bekijk het recept >>

Groente pannenkoekjes

Dat knolselderij echt heel veelzijdig is blijkt ook wel uit deze lekkere pannenkoekjes die je maakt met knolselderij en zoete aardappel. Lekker met een chimichurri als sausje of gewoon een lekker pittige mayonaise.

groente pannenkoekjes

Groente pannenkoekjes met knolselderij en zoete aardappel

Bekijk het recept >>

Gegratineerde knolselderijschotel

Voor dit recept maak je dunne plakken van de knolselderij en dit wordt vervolgens in een ovenschaal gestopt met drie soorten kaas. Perfect om te serveren als bijgerecht voor de feestdagen!

Knolselderij frietjes met citroenvis

Wist je dat je van knolselderij ook hele lekkere frietjes kunt maken? Als ik moet kiezen tussen zoete aardappel friet of knolselderij friet dan ga ik zeker voor de knolselderij. Ze worden ook iets krokanter dan zoete aardappel, al zijn het natuurlijk geen ‘gewone’ frietjes. Die winnen het qua knapperigheid altijd.

citroenvis met knolselderijfrietjes

Krokante citroenvis met knolselderijfrietjes

Een heerlijk gerecht met weer eens een ander soort frietjes!
Bekijk het recept >>

Knolselderijpuree met paddenstoelen en eendenborst

Ben je nog op zoek naar een lekker kerstgerecht dan zit je met dit knolselderij recept zeker goed. Heerlijk met gebakken paddenstoelen en een mooi goudbruin gebakken eendenborst.

Zuurkoolstamppot

Knolselderij is met name geschikt om te vervangen voor aardappels. In bijna alle stamppot gerechten kun je de aardappel weglaten en vervangen door knolselderij. Ja de smaak veranderd wel wat maar ik vind het persoonlijk lekkerder. Het kruidige van de knolselderij past perfect bij de meeste groentes.

zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot met spek, ananas en knolselderij

Bekijk het recept >>

Knolselderijsoep met pastinaak en blauwe kaas

Ik heb ze niet geteld; de recepten met knolselderij en soep hier op de site, maar het zijn er veel! Deze is gemaakt met knolselderij, pastinaak en blauwe kaas.

Traybake met schelvis

Ook een traybake mag natuurlijk niet ontbreken in de rij met knolselderij recepten. In deze heerlijke versie met schelvis is het een top combinatie.

Traybake met schelvis

Traybake met schelvis met knapperige korst van parmezaanse kaas en kruiden

Een heerlijk ovengerecht met schelvis, courgette, knolselderij, tomaat, parmezaanse kaas en kruiden
Bekijk het recept >>

Knolselderijsalade met bietjes

Ja je kunt knolselderij ook prima rauw eten. Rasp het dan wel of snij het in flinterdunne plakjes voor het beste resultaat.

Knolselderijsalade

Knolselderijsalade met bietjes en walnoot

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!