Simone's Kitchen

Knolselderijsoep met makreel

Knolselderijsoep met makreel

Knolselderijsoep met makreel

Een heerlijke soep op basis van knolselderij met stukjes makreelfilet erop. Makkelijk en gezond als doordeweekse maaltijd!

Er gaat meestal niet veel tijd voorbij voor ik weer eens een knolselderijsoep maak. In dit geval was het een knolselderijsoep met makreel. Mijn missie om meer vis te eten begint zo langzamerhand een beetje in het water te vallen, maar op deze manier lukt het dan toch nog een heel klein beetje.

Ik heb al een idiote verzameling van verschillende soorten knolselderijsoep op de site staan. Een knolselderijsoep met makreel ontbrak echter nog. Dat ik niet alleen soep maak met deze rare groente blijkt wel uit het overzicht met alle recepten met knolselderij

Schoonmaken

Het schoonmaken van de knolselderij is niet voor iedereen even makkelijk. Om te beginnen heb je een groot, scherp mes nodig en een goed hakblok.

Snij eerst de knobbelige onderkant van de knol eraf. Je wilt dat hij plat is. Dan zet je hem op die platte kant neer en je schaaft als het ware met je mes langs de knol om de buitenkant te verwijderen. Niet te dun het is niet echt schaven maar ook weer niet te dik. Je wilt nog wel een beetje overhouden.

Daarna kun je de knolselderij in blokken snijden en verder verwerken.

In de knolselderijsoep met makreel verwerk ik vervolgens prei en bleekselderij, maar je kunt er ook andere groentes in verwerken die wellicht op moeten. Gebruik je bijvoorbeeld wortel hou dan wel rekening met een iets andere kleur van de soep, maar dat zal aan de smaak niet veel veranderen.

Om de knolselderijsoep met makreel af te maken pureer ik de groente na het koken en voeg eventueel nog wat extra kokos of amandelmelk toe als de soep te dik is. Maak het zo dik als je zelf wilt.

Ik gebruik voor de makreeltopping of gerookte makreelfilet die ik in stukjes breek of zoals hier een blikje makreel met peper. Dat geeft ook nog eens een extra pittige finish aan de soep!

Eet je liever geen makreel in de soep? probeer dan ook eens de knolselderijsoep met bacon

Knolselderijsoep met makreel
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Knolselderijsoep met makreel

Een heerlijke soep met gerookte makreelsnippers bovenop
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 el kokosolie
  • 1 prei witte gedeelte in ringen gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes
  • 1 knolselderij schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 liter bouillon
  • 100 ml kokosmelk of amandelmelk optioneel
  • 200 gr makreel met peper
  • Verse peterselie
  • Peper en zout

Instructies

  • Verhit een ruime soeppan met wat kokosolie en fruit hierin de ui aan tot glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en de knolselderij blokjes. Bak het even mee en voeg dan de bouillon toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat even doorkoken tot de knolselderij zacht is. Pureer de soep met de staafmixer.
  • Als de soep te dik is voeg dan of wat water toe of wat kokos- of amandelmelk. Voeg dat dan toe na het pureren en warm het geheel nog even goed door.
  • Serveer de soep met de stukjes makreel erin.
Gang: Soep
Keuken: Hollandse
Trefwoord: herfst, knolselderij, makreel, soep

Voedingswaarde

Calorieën: 271kcal, Koolhydraten: 22g, Eiwit: 17g, Vet: 14g, Verzadigd vet: 9g, Cholesterol: 24mg, Natrium: 1160mg, Kalium: 1013mg, Vezels: 4g, Suiker: 5g, Vitamine A: 492IU, Vitamine C: 20mg, Calcium: 128mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.