Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

Makkelijke kerstrecepten

De makkelijkste kerstrecepten

Niet iedereen heeft tijd of zin om uren in de keuken te staan met de kerstdagen. Speciaal daarvoor is de categorie met makkelijke kerstrecepten opgezet. Hier vind je recepten die niet ingewikkeld zijn, makkelijk van tevoren zijn klaar te maken en je niet al teveel hoofdbreken kost tijdens de feestdagen.

Wel even een disclaimer want wat makkelijk is, kan verschillen per persoon. Heb je dus een recept op het oog? Check dan even goed de omschrijving en mocht je er niet uitkomen laat dan even een berichtje achter en wellicht kan ik je verder op weg helpen.

En bij twijfel kan het een aanrader zijn om je makkelijke kerstrecept ook even te testen voor je kerstdiner. Dan weet je zeker of het is wat je ervan verwacht.

Zonder stress aan tafel

Uiteindelijk zijn alle makkelijke kerstrecepten erop gericht om een stressloze kerst te hebben. Een kerst waarbij jij kunt genieten van je gezelschap en waar iedereen toch ‘o en a’ roept als het eten op tafel komt. Bereid je kerstdiner goed voor.

Lees de recepten van A tot Z door zodat je zeker weet dat je niks hebt gemist. Bereid zoveel mogelijk al voor. Dus snij alle ingrediĂ«nten – waar mogelijk uiteraard – al ruim van tevoren en zet het netjes klaar in bakjes zodat je straks alles alleen nog maar hoeft klaar te maken. Dat scheelt al een hoop tijd en stress als je gasten er eenmaal zijn.

Ovengerechten zijn vaak heel handig omdat je daar al nagenoeg alles helemaal kunt klaarmaken en het alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.