Simone's Kitchen

Dudefood dinsdag: We want Hassel back

Zelf de lekkerste hasselback aardappeltjes maken | simoneskitchen.nl

Gelukkig nieuwjaar!!!
Waarschijnlijk heeft iedereen het al honderd keer gehoord en zijn alle Dudettes en Misses van deze wereld alweer ontelbare keren gekust door mannen die ze de rest van het jaar proberen te vermijden. Je kent ze wel, die kerels (vaak de bazen) die je stiekum staan op te wachten op kantoor achter het koffieapparaat. En net wanneer je denkt: ‘Pff, die engerd heb ik mooi kunnen omzeilen met de nieuwjaarswensen’. Juist op dat moment springt hij achter de koffiemachine vandaan, lebbert je links en rechts op je wangen en wenst je nog het allerbeste. Fijn om het nieuwe jaar te starten met een klein trauma.Hasselback aardappeltjes maken | simoneskitchen.nl

Ja, het nieuwe jaar is een prachtige aanleiding voor de baas om je ongewild een paar natte en vaak te slappe zoenen te verkopen.
Over bazen gesproken: weet je wie destijds een echte baas was? David Hasselhoff.
Zeker in de tijd dat hij de Knight Rider was, liet hij zien uit welk hout een echte dude gesneden is. Stoer, galant en grappig. Dé kenmerken van een geslaagde dude.
Dat waren de hoogtij dagen voor The Hoff.
Inmiddels staat Hasselhoff symbool voor de opkomst en ondergang van een dude. Want na zijn avonturen met de pratende auto, Kitt (dat was me trouwens even een dude ride, zeg!), ging het al snel bergafwaarts met deze dude. Hierna zagen we hem (als een kip zonder kop) rondrennen over stranden met vaak een rode of oranje banaan onder zijn arm. Tja, in de serie Baywatch keek ik toch veel liever naar zijn vrouwelijke collega’s in badpak dan naar hem.
Het is verder geen slechte acteur, hoor… hij moest alleen een borrel lusten.

Hasselback aardappeltjes met chorizo vulling | simoneskitchen.nl

En zelfs het credo: ‘The man, the myth, the Hoff.’, vond ik nog wel geestig gevonden en zelfs een beetje stoer.
Alleen dan weer jammer dat hij dit zelf het meeste en het hardste moest roepen.
Yep, hiermee was het laatste restje dudeheid bij meneer Hasselhoff definitief verdwenen.
En wanneer ik dan zie dat hij half glazig een jurylid probeert te spelen in een Amerikaanse talentenshow, weet ik dat de oude David (the Dude) Hasselhoff voorgoed weg is.
Met mij zullen veel dudes stilletjes denken dat ze de oude Hasselhoff terug willen. We want Hassel back!
Dat gaat natuurlijk niet, want de beste man kan gewoon niets anders dan in een horloge tegen een auto praten.
Als kleine pleister op de wonde, breng ik een beetje Hassel back.
De zogeheten Hasselback aardappeltjes; knapperig van buiten en boterzacht van binnen.
Het idee schoot me te binnen toen ik door het tijdschrift van Jamie bladerde en zijn recept voor Hasselback aardappelen zag langskomen.
Omdat zijn versie met gorgonzola en honing me iets te zoet leek, heb ik er wat meer een dude twist aan gegeven en zijn het aardappelen uit de oven met een romige chorizo vulling geworden.
En deze zijn zeker om te zoenen.

Zelf de lekkerste hasselback aardappeltjes maken | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Aardappeltjes uit de oven met een romige chorizo vulling

Heerlijke ingekerfde aardappeltjes uit de oven met een zachte laag mon chou en uitgebakken chorizo. Met deze piepers ga je gegarandeerd je gasten imponeren.
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 min
Porties: 4

Ingrediënten

 • 8 to t 12 vastkokende aardappeltjes schilletjes schoon geboend
 • 1 takje rozemarijn de naaldjes even loshalen
 • 80 gr boter in kleine klontjes gesneden
 • 50 ml olijfolie
 • 1 pakje Mon Chou roomkaas
 • 1 scheutje knoflookolie
 • 1 tl paprikapoeder
 • 10 dunne plakjes chorizo
 • zout en peper

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°. Laat de klontjes boter in de olijfolie in een braadslee even smelten in de oven. Snij de aardappeltjes voor twee derde in de breedte in. Maak plakjes van ongeveer 2 mm dik en doe in iedere aardappel drie tot vier naaldjes rozemarijn tussen de schijfjes. Leg de aardappeltjes in de gesmolten boter en zet de braadslee een uurtje in de oven. Lepel iedere twintig minuten wat van het bakvocht over de aardappeltjes.
 • Bak in een koekenpan de plakjes chorizo krokant en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Hak de krokante plakjes vervolgens tot een fijne crumble.
 • Meng de mon chou in een kom met de knoflookolie, paprikapoeder, gehakte chorizo en peper en zout. Hou een klein beetje chorizo kruim apart.
 • Haal de aardappels uit de oven en schep op iedere hete pieper een lepeltje van de mon chou crème. Besprenkel de mon chou met het laatste beetje chorizo kruim

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.