Kipdij hamburger met bosuitjes 3 1

Wat zit er in hemelsnaam allemaal in mijn burger??

Sinds wij – inmiddels alweer een tijdje terug – onze laatste whole30 hebben afgerond let ik toch iets beter op wat er allemaal in mijn gehakt, of in het algemeen mijn eten, zit. Ik dacht altijd dat vlees toch vlees was en dat het niet zo logisch is dat er een hele waslijst met toevoegingen op een pakje met gehakt staat. Echter…. kijk het zelf maar eens na. Even afhankelijk waar je je gehakt haalt zit er veel meer in als het vlees waar het van gemaakt is. En dan heb ik het niet alleen over de conserveringsmiddelen.

Gehaktmolen van Kitchen Aid

Nu weten jullie vast wel dat een van mijn fijnste kameraden in de keuken mijn getrouwe KitchenAid is. En ik had al een tijdje mijn oog op de gehaktmolen die je erbij kon kopen. En – zoals je aan de foto ziet – hij is eindelijk in ‘da house’! Ik heb mijne van fonQ vandaan gehaald… Afgelopen week heb ik hem voor de eerste keer gebruikt. Ik maakte voorheen mijn kipburgers ook al zelf maar draaide het vlees door de gewone keukenmachine heen. Ik was dus heel benieuwd of het erg veel verschil uit zou maken. De molen heet officieel een ‘voedselmolen’. Je kunt er namelijk niet alleen gehakt mee draaien maar ook groente erdoor doen. En dat werkt dus geweldig. Ik deed door deze burgers een paar bosuitjes en een paar teentjes knoflook. Gewoon hop in de molen erbij en het komt als een geheel aan de andere kant er weer uit.

Kipdij hamburger met bosuitjes-1

Wel daarna nog even doorkneden natuurlijk maar dat doe je met een normale gehakt ook toch? Ik kies voor een kipburger altijd kipdij vlees omdat het wat vetter is als kipfilet en dat heeft een hamburger wel nodig vind ik. Het enige waar je even op moet letten is dat je de kip er niet in zijn geheel doorheen probeert te persen. (zoals ik dus deed…) Dat gaat uiteindelijk wel maar een te groot stuk blijft een beetje hangen in de buis.

Maak hem ook meteen schoon. Dan gaat het makkelijk, maar als je het laat aankoeken dan wordt het lastig schoonmaken denk ik, maar dat geld eigenlijk voor alle keukenapparaten. De burger was fantastisch en verwacht hier de komende tijd nog veel meer mooie gehaktballen en burgers! Want we hebben nu al wilde plannen met onze gehaktmolen!

Homemade kipdij hamburger met bosuitjes | simoneskitchen.nl

Kipburgers van kipdijvlees

Nog geen review

Ik heb hier alleen het recept voor de burgers zelf neergezet. Wat je erop doet is geheel aan jou, maar ik heb hier een plak gorgonzola laten smelten, bacon crispy gebakken en geroosterde paprika eronder gedaan. Dit is overgoten met een chipotle saus waarvan je het recept hier weer terug vind
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

4 burgers

Ingrediënten

  • 500 gram kipdij vlees zonder bot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 jalapeno peper
  • 2 tl piccadillo kruidenmix van Jonnie Boer, te koop bij de Albert Heijn oa

  • Pel de knoflook teentjes en haal het buitenste laagje van de bosui af als ie wat zanderig is. Was even goed onder de kraan en droog.
  • Haal de zaden en zaadlijsten uit de jalapeno peper en snij de kipdij in handzame stukken zodat de machine zijn werk goed kan doen.
  • Zet je molen aan en doe de kip, de knoflook, de jalapeno en de bosuitjes door de gehaktmolen (of als je die niet hebt in een keukenmachine) en laat het erdoor heen komen.
  • Meng je gehakt vervolgens met de piccadillo en een beetje zout en peper. Vorm er burgers van en bak ze gaar in een koekenpan.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Ik ontving de KitchenAid voedselmolen van fonQ ter beoordeling. Alle meningen zijn uiteraard van mijzelf.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.