Simone's Kitchen

Kipburger met tomatensalade – Whole30

kipburger met tomatensalade. Whole30 recepten | simoneskitchen.nl

Kipburger met tomatensalade

Af en toe heb ik er gewoon de balen van. Dan heb ik trek, het is al laat en dan moet ik nog gaan bedenken wat ik dan wel wil gaan maken…. Meestal heb ik wel een soort losse planning voor de week staan en de nodige ingredienten in de koelkast liggen maar soms heb je er gewoon even geen zin in he. Dat heb ik normaal natuurlijk ook en dan smeten we een broodje in de oven, ham/kaas erop, eitje koken en klaar! Echt bevredigend was zo’n broodje trouwens nooit, want we aten er dan twee en dat is net een halve teveel om nog lekker te zijn. Maar goed, een broodje is natuurlijk ‘not done’ op het moment dus ‘ even snel’ iets in elkaar flansen kan nog steeds maar kost iets meer hersenkracht.

tomatensalade met een kipburger. Whole30 recepten | simoneskitchen.nl

Ik had gisteren al kippendijenvlees uit de vriezer gehaald dus dat lag in de koeling en ik herinnerde me ineens dat ik in de nieuwste Donna Fresh and Light in sesam gerolde kipburgers tegen was gekomen. En hop, het klikte weer in mijn hoofd en een maaltijd was weer geboren. Een recept klakkeloos volgen is er niet bij meer natuurlijk want er zaten in het recept de nodige ingredienten die op het moment niet kunnen, dus ik moest even creatief te werk gaan maar het resultaat mag er wezen! Wat een super lekker burgertje is dit! Overigens… ik koop echt nooit kipfilet meer sinds ik het kippendijenvlees heb ontdekt. Groot verschil in smaak (veeeeel lekkerder) en is nog goedkoper ook. Bij de Turkse supermarkt hier betaal je 4,95 voor een kilo kippendijenfilet. Dus voor deze burgers had zelfs Donna dat voorgeschreven toevallig dus dat kwam dan weer goed uit.

kipburger met tomatensalade. Whole30 recepten | simoneskitchen.nl

En zeg nou zelf… dat ziet er toch geweldig uit zo’n maaltijd? Daar kan geen broodje ham en kaas tegenop! Neem voor de tomatensalade wel echt lekkere tomaatjes, want niks is erger als een tomatensalade met bleeggghh tomaten… Ik heb gezegd.

kipburger met tomatensalade | simoneskitchen
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Kipburgers met tomatensalade

Totale tijd: 20 min

Ingrediënten

  • 500 gr kippendijenfilet
  • twee handenvol spinazie
  • 3 el amandelmeel
  • 1 tl chilipoeder of minder als je niet zo van spicy houdt
  • 1 tl knoflook
  • 1 tl oregano gedroogd of vers
  • 1 eiwit
  • zeezout en verse zwarte peper
  • 2 bosuitjes gesnipperd
  • 50-75 gr sesamzaad
  • Tomatensalade
  • 400 gr gemengde tomaten
  • basilicum olijfolie
  • peper
  • zout
  • basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de spinazie in een zeef en giet hier kokend water overheen. Laat het een minuutje staan, laat uitlekken en knijp goed uit om het meeste vocht te verwijderen. Gewoon in je handen nemen en flink kneden, dan komt het vocht er wel uit.
  • Snijd in stukken en zet apart
  • Doe de kip, amandelmeel, eiwit, knoflook, oregano, chilipoeder, zout en peper in de keukenmachine en maal alles in korte pulsen fijn. Zorg dat het geen puree wordt maar het moet fijn genoeg worden om er een burger van te kunnen maken.
  • Doe het in een kom en voeg de gehakte spinazie, de gesnipperde bosuitjes aan toe en maak hier vier burgers van.
  • Leg de sesamzaadjes op een bord en druk hier de hamburgers in zodat ze rondom met sesam zijn bedekt. (wij hadden te weinig sesam en hebben er eentje met maanzaad gebakken. Niet zo mooi maar best lekker ook!)
  • Verwarm een grote anti aanbakpan op het vuur en bak de hamburgers ongeveer 3 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Doe ze daarna op een stuk bakpapier op een ovenplaat en zet in de oven voor ongeveer 8-10 minuten om te garen.

Tomatensalade

  • Was de tomaatjes en snij ze in kwartjes. Doe ze samen in een kom en overgiet met basilicumolijfolie. Strooi wat peper en zout naar smaak en doe op het laatst wat kleine blaadjes basilicum erop.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Avatar

    Ik vind kipdij vlees ook vele malen lekkerder! Alleen betaal ik 50 cent meer per kilo….
    Laatst heb ik er vindaloo mee gemaakt, dat kun jij ook eten want dat zijn alleen maar groenten!
    Overigens zou ik, als ik honger had en niet zoveel tijd, gewoon de kipdij door eiwit halen en dan door het sesamzaad.

    • Simone van den Berg

      Ik zag je comment binnen komen en die hield op na de 50 cent dus Ik dacht heel even dat je 50 cent voor een kilo betaalde…:) Maar zie je de kip is hier goedkoper. Moet je toch hierheen verhuizen…! Haha. En ja kippedijtje door de ei en sesam is ook lekker natuurlijk!

  2. Avatar

    Ziet er heel lekker uit maar € 4,95 voor een kilo kippendijvlees dat moet bijna wel plofkip zijn 🙁

    • Simone van den Berg

      Hè Mariska. Hmm, daar heb jij weer een punt natuurlijk. Ik heb gisteren ook kippendijenvlees gekocht van scharrelkip. Dat was inderdaad beduidend duurder, maar alsnog goedkoper als kipfilet. Ik weet niet zo goed waar het vlees bij de Turkse slager vandaan komt. Ik zal het eens navragen volgende keer.

  3. Avatar

    Je zou voor de grap eens echt met je slager moeten praten… Je staat versteld wat je hoort… Mijn Marokkaanse slager deed eens een boekje open over halal, biologisch en nog veel meer.
    Net zoals in de landbouw, waar ze dingen doordraaien gaan ook vaak biologisch vlees ‘gewoon’ naar de slager als ze er niet de prijs voor kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!