Cajun kipburger | simoneskitchen.nl

Heerlijke cajun kipburger

Een lekker pittige cajun kipburger met cheddar en rode ui. Voor een beetje zonneschijn op regenachtige dagen.

Misschien ligt het aan het onbestemde weer, maar ik luister de laatste tijd weer wat vaker naar Swamprock muziek.


Omdat regen, kou en zonneschijn min of meer de strijd zijn aan gegaan en elkaar in rap tempo afwisselen, heb ik steeds meer behoefte aan wat duidelijkheid.


Gewoon één ding: of koud, of warm. Of nat of droog, maar niet dat continue stuivertje wisselen.
En dat gevoel van duidelijkheid krijg ik op de een of andere manier wanneer ik naar die zwoele, zweterige muziek van John Fogerty of Tony Joe White luister.

Cajun kipburger | simoneskitchen.nlAl die swamprock muzikanten zijn stuk voor stuk dudes die uit het juiste moerashout zijn gesneden en gewoon op die instrumenten staan te hameren in de warmste, vochtige klimaten.
Je hebt in ieder geval duidelijkheid wanneer het altijd warm, vochtig en verstikkend is.

Maar met die moerasklimaten heb je ook weer dat je altijd last van muggen hebt. Da’s dan weer niks.
Die misselijke bloedzuigende jeukmachines. In een perfecte wereld zouden muggen vet in plaats van bloed zuigen.

Maar goed. Ik heb trek in iets met cajunkruiden, iets dat me dat Louisiana gevoel nog meer geeft dan de muziek van electrische gitaar en banjo.
En omdat ik lekker lazy wordt van die swamprock, neem ik lekker kant en klare kruiden uit een potje. Lekker puh.


Sterker nog, ik ben zo lui dat ik alleen nog maar wil vrijen als ik de hik heb.
Ok, dat is voorlopig weer genoeg informatie waar we toch niet op zitten te wachten.
Vlug een snelle kipburger maken en lekker smikkelen met Creedence Clearwater Revival op de achtergrond. Hieronder vind je het recept voor mijn cajun kipburger.
Hou ik tenminste even mijn mond.

Cajun burger | simoneskitchen.nl

Cajun kipburger met cheddar en rode ui

Nog geen review

Lekkere kipburger met die zoete en pittige combinatie die de keuken van Louisiana zo kenmerkt
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 13 minuten
totaal 20 minuten

4 burgers

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 schijven ananas die uit blik maar in siroop
  • 2 el Cajun kruidenmix zelf gemaakt of, nog slimmer, kant en klaar gekocht
  • 50 g geraspte cheddarcheese
  • 4 hamburgerbroodjes ook hier liggen in de winkel van die lekkere op je te wachten
  • 2 el zure room
  • 2 el ketchup
  • 8 mooie blaadjes sla voor een notig smaakje neem je rucola
  • 1 rode ui in dunne ringetjes gesneden
  • beetje olijfolie

  • Verwarm de gril naar 180 graden en bekleed een bakblik met aluminiumfolie. Verpak iedere kipfilet ruim in plastic folie en zet je beste swamprock plaat op. Hamer vervolgens op de maat van de muziek de filets met een deegroller tot een gelijkmatige dikte van ongeveer een halve centimeter. Wrijf de filets in met de Cajun kruiden en wat olie en leg ze op het bakblik.
  • Grill de filets voor een minuut of tien (na vijf minuten even de filets omkeren).
  • Leg hierna op iedere filet een mooie schijf ananas en sprenkel hier lekker wat geraspte kaas overheen. Grill de filets vervolgens nog een minuut of 3 totdat de kaas gesmolten is en lekker ligt te pruttelen. Ondertussen snij je de broodjes doormidden en rooster je deze even licht.
  • Smeer een lekkere klodder zure room op de onderste helft van het broodje en drapeer hier wat blaadjes sla op. Hierop leg je de kipfilet en maak af met wat van de uienringen en een mooie lik ketchup. Dakje op het brood en smullen maar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.