Tomaat radijssalade met rucola

Tomaat radijssalade met appel | simoneskitchen.nl

Zoete tomaatjes

Ik ben gek op lekkere tomaten. En hoewel je tomaat natuurlijk het hele jaar door kunt krijgen tegenwoordig (uit kas of uit verweggistan) blijven de tomaten die je in de zomer eet toch het allerlekkerste. Liefst uit eigen tuin (en daar heb je echt niet veel ruimte voor nodig!) al is het er dit jaar niet van gekomen. Er wordt een nieuwe schutting gezet tussen ons en de buren omdat de oude lichtelijk is weggerot. En tomaten groeien graag omhoog, tegen de schutting aan. Je snapt hem al… Geen tomaatjes uit eigen tuin dit jaar.

Tpmaat radijssalade | simoneskitchen.nl

Gelukkig zijn er wel genoeg lekkere tomaatjes te vinden in de winkel dus… kun je alsnog deze ontzettend lekkere tomaat-radijs salade maken!

Tomaat radijssalade met appel

Ingredients:

  • handvol verschillende kleuren tomaatjes
  • 5-8 radijsjes
  • 1 appel
  • hand rucola
  • 1 el hennepzaad
  • broccoli cress

Dressing

Directions:

  1. Was de tomaten en de radijs en snij in stukken. Doe in een ruime kom samen. Schil de appel en snij in stukjes.
  2. Voeg toe aan de kom en strooi er wat hennepzaad en broccolicress bij. Serveer met de rucola.
  3. De dressing maak je door eenvoudig de twee ingredienten te mengen of zo over de salade te schenken.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *