Tomaat radijssalade met rucola

Zoete tomaatjes
Ik ben gek op lekkere tomaten. En hoewel je tomaat natuurlijk het hele jaar door kunt krijgen tegenwoordig (uit kas of uit verweggistan) blijven de tomaten die je in de zomer eet toch het allerlekkerste. Liefst uit eigen tuin (en daar heb je echt niet veel ruimte voor nodig!) al is het er dit jaar niet van gekomen. Er wordt een nieuwe schutting gezet tussen ons en de buren omdat de oude lichtelijk is weggerot. En tomaten groeien graag omhoog, tegen de schutting aan. Je snapt hem al… Geen tomaatjes uit eigen tuin dit jaar.

Gelukkig zijn er wel genoeg lekkere tomaatjes te vinden in de winkel dus… kun je alsnog deze ontzettend lekkere tomaat-radijs salade maken!
Tomaat radijssalade met appel
Ingrediënten
- 100 gr verschillende kleuren tomaatjes
- 5-8 radijs
- 1 appel
- 50 gr rucola
- 1 el hennepzaad
- broccoli cress
Dressing
- 1 el vijgen dadel azijn
- 1 el olijfolie
Instructies
- Was de tomaten en de radijs en snij in stukken. Doe in een ruime kom samen. Schil de appel en snij in stukjes.
- Voeg toe aan de kom en strooi er wat hennepzaad en broccolicress bij. Serveer met de rucola.
- De dressing maak je door eenvoudig de twee ingredienten te mengen of zo over de salade te schenken.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.