Kaiserschmarrn uit Reishonger van Sabine Koning

Kaiserschmarrn | simoneskitchen.nl

Het nieuwste boek van Sabine heb ik al een flinke tijd in de kast staan, maar tot nu toe was het er niet van gekomen om een recept uit het boek te maken. Maar een week geleden zou ik gaan koken met Charlotte en ik was op zoek naar wat leuke receptjes. Ik kwam Sabine’s boek tegen en begon te bladeren. Mijn oog viel vervolgens op een recept wat – zoals Sabine zelf al zegt – het beste omschreven kan worden als ‘scrambled pannenkoeken’. Want echt veel meer dan dat is het niet, maar het deed me wel meteen denken aan een bezoek dat Tom en ik alweer een jaar geleden maakten aan Duitsland. Ik had toen al wel eens de term Kaiserschmarrn gehoord maar had geen idee wat het was. Besteld en wie schetst mijn verbazing toen ik dus een bordje ontplofte pannenkoek kreeg.

Niet heel bijzonder dus maar door het scramblen van de pannenkoek krijg je wel meer krokante korstjes en dát maakt dan weer dat het een gerecht is wat eigenlijk erg lekker is en super simpel.

Kaiserschmarrn | simoneskitchen.nl

Als je – net als ik – gek bent op reizen en de lokale keuken uit proberen tot een van je favoriete bezigheden behoort, dan is het boek van Sabine zeker een aanrader. Het staat vol met de klassiekers ingedeeld per land. Van funghi in Curacao tot Pad Thai uit Thailand en Gravlax in Scandinavie. De recepten zijn makkelijk te volgen en wat is er leuker dan je reis nog eens dunnetjes overdoen door de gerechten thuis te bereiden. En ben je niet zo reislustig dan kun je in ieder geval in je keuken de wereld wat kleiner maken.

Reishonger van Sabine Koning is uitgekomen bij Nieuw Amsterdam.

Kaiserschmarrn

Ingredients:

  • 3 eieren, gesplitst
  • 50 gr suiker
  • 200 ml volle melk
  • 150 gr bloem
  • snufje zout

Directions:

  1. Klop de eiwitten stijf. Voeg hier beetje bij beetje de helft van de kristalsuiker aan toe tot er stevige glanzende pieken ontstaan.
  2. Klop ondertussen in een andere kom de eidooiers op, samen met de rest van de kristalsuiker. Voeg hier de volle melk, de bloem en een snufje zout aan toe. Klop dit even goed door tot een glad en klontvrij mengsel. Spatel er vervolgens voorzichtig de geklopte eiwitten door.
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Schep een flinke lepel van het kaiserschmarrnbeslag in de pan. Laat de onderkant van de 'pannenkoek' licht stollen en scramble het geheel vervolgens met behulp van een spatel. Bak de Kaiserschmarrn goudbruin en gaar.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

2 comments

  1. Hoi Simone, is het recept van Kaiserschmarrn een ontbijtje of een 4-uurtje?
    Grtjs, Linda Bussé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *