Sla, witlof en appelsalade met maanzaad dressing

20120111-_MG_4393

Ik word gek van de besluiteloosheid… Ik dacht echt dat ik de definitieve beslissing had genomen om mijn studio weg te doen, maar elke keer als ik er weer ben om iets te doen of voor werk of voor wat anders, dan wordt ik zooo droevig.. Dus nu begin ik de wijsheid van mijn besluit ten zeerste te betwijfelen. Misschien is er nog een andere manier om het te laten werken en waar ga ik in vredesnaam alle spullen bewaren die ik de laatste jaren heb verzameld? Het past in een 120 vierkante meter maar niet zo goed in een 10 vierkante meter ruimte en dat is alles wat ik zometeen heb.

Wat ik wel gedaan heb vandaag is naar mijn huisbaas gaan en hem het probleem voorgelegd. Dat ik niet echt weg wil maar dat het gewoon te duur is geworen op het moment en dat ik dan misschien wel zou willen blijven als hij wat van de huur af zou doen…

20120111-_MG_4388

Hij zei geen nee dus dat is het goede nieuws. Hij moet het bespreken met zijn broer en zakenpartner, dus het verhaal krijgt nog een staartje. Ik weet niet eens meer wat ik nou eigenlijk aan het doen ben lijkt het wel. Mijn hersenen springen van het een naar het ander; het ene moment denk ik ‘Ja het is slim om het op te geven.’ en het andere moment wordt ik er wanhopig van en vraag me af waar ik dan in hemelsnaam mijn baan zou moeten doen! Natuurlijk zijn er voor en nadelen en ik kan het allemaal heel nuchter en logisch bekijken maar uiteindelijk is mijn hart geloof ik het grootste probleem Ik ben gewoon gek op deze ruimte; het is mijn ruimte. Ik zit er al vier jaar, we hebben alles zelf ingericht, geschilderd enzovoort en opgebouwd vanaf niks.

En alsof het zo moest zijn werd ik vandaag gebeld door iemand die de studio af en toe zou willen huren. Dat zou helpen alhoewel het probleem met dit soort dingen is dat het geen zekerheid is dat hij het dan ook echt huurt. Maar als de rente wat naar beneden gaat en de man komt af en toe huren dan misschien, heel misschien, kan ik de studio toch houden… We zullen het zien.. de tijd zal het leren en ik heb nog tot eind maart om de uiteindelijke beslissing te maken. Nog meer tijd om mezelf gek te maken! Yay!

20120111-_MG_4387

Nu over naar deze heerlijke salade; ik ben braaf geweest de afgelopen paar weken. Tom en ik zijn elke dag een stuk gaan wandelen na het werk, we hebben gezond gegeten en niet gesnackt en alleen in het weekend een wijntje. (een beetje lol moet kunnen toch?) Dus voor een hoop boodschappen gaan we nu lopend op pad inplaats van met de auto dus alles bij elkaar, doen we het goed. Het resultaat is dat ik 8 pond ben verloren en nog een lange weg te gaan maar een begin is gemaakt!

Ik maakte deze lekkere en erg snelle salade terwijl ik in de studio was vanmorgen en ik heb het voor lunch gegeten. Het is een beetje aan de lichte kant met slechts 138 kcal dus ik had nog wat brood later. Geen reden om mezelf uit te hongeren wel, maar dit is erg lekker en met een beetje bacon ofzo erdoor is het ook wat meer vulling.

Print

Sla, witlof en appelsalade met maanzaad dressing

  • Author:
  • Prep Time: 15 mins
  • Total Time: 15 mins

Ingredients

  • 100g gemengde salade
  • 1 stuk witlof, blaadjes losgehaald
  • 1 appel, in plakjes
  • 25 g geroosterde pistache
  • 25g zonnebloem pitten
  • 75g kers tomaatjes, gehalveerd
  • Dressing
  • 2,5 el extra virgin olive oil
  • 2,5 el honing
  • 2,5 el citroensap
  • 1/2 el grove mosterd
  • 1 tsp maanzaad

Instructions

  1. Leg de salade ingredienten op een groot bord of in een grote kom.
  2. Doe alle ingredienten voor de dressing bij elkaar in een kom of potje en schud of klop tot alles goed gemengd is. Als je klaar bent om te serveren sprenkel je wat van de dressing over de salade en schud het even om.

20120111-_MG_4385

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

2 comments

  1. Pingback: Focaccia met physalis en een nieuwe (oude) studio - Simone's Kitchen

  2. Pingback: Focaccia met physalis en een nieuwe (oude) studio | Simone's Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *