Groene kruidensalade

Groene kruidensalade

Een heerlijke en makkelijke groene kruidensalade die je binnen no time op tafel zet. Met mijn drie favoriete kruiden en lekker pittige rucola.

Het is deze week een week van beslissingen. Of misschien moet ik zeggen dat het een jaar van beslissingen is, want dat komt meer in de richting. Levens veranderende beslissingen. Al is de beslissing die ik deze week nam wat minder “life changing”. Haha… Daarover later meer.

Voor nu gaat het natuurlijk over deze groene kruidensalade. Hoe vaak heb je een gerecht waar de kruiden de hoofdrol spelen? Meestal krijgen ze een bescheiden bijrolletje als decoratie of als smaakmaker. Maar je kunt kruiden ook prima mixen en als hoofdonderdeel van een heerlijke groene kruidensalade gebruiken.

Eenvoudige salade

Het is een eenvoudige salade die bovendien vegan is. Wil je liever geen soja boontjes gebruiken (ze kleuren er zo leuk bij!) dan kun je dat natuurlijk ook vervangen door andere peulvruchten. Denk aan kikkererwten of aan linzen.

Je hebt de peulvruchten hier wel nodig anders mis je toch een beetje body in het geheel. Als je het als lunch eet wil je natuurlijk wel even vol zitten en niet na een uur alweer honger hebben.

Wil je de maaltijd wat voller maken dan zou je er bijvoorbeeld een lekkere burger bij kunnen serveren, zoals deze kikkererwtenburger.

Behalve als makkelijke lunch kun je dit gerecht ook prima eten als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.

Ik heb bewust gekozen om geen koriander te gebruiken hier. Hoewel ik dol ben op koriander, is dat lang niet voor iedereen zo. Dus in de groene kruidensalade zit nu alleen peterselie, basilicum en munt. Munt is overigens ook redelijk aanwezig dus je kunt de hoeveelheden aanpassen naar jouw wensen. Of voeg wat koriander toe.

Als je dat lekker vindt is dat een prima toevoeging. De mango kun je eventueel vervangen door bijvoorbeeld stukjes appel of peer.

Groene kruidensalade

Groene kruidensalade

5 van 2 stemmen
GangLunch
KeukenVegan

Heerlijk snelle groene salade
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 75 gr soja boontjes
  • 10 gr munt
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr basilicum
  • 50 gr rucola
  • 75 gr mango in blokjes

Dressing:

  • 10 gr peterselie kort geblancheerd
  • 2 el olijfolie
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el veganaise
  • Peper en zout

  • Meng alle ingrediënten voor de salade in een ruime kom.
  • Doe de ingredienten voor de dressing in een kleine keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Draai tot een geheel en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de kruidensalade met de dressing.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 228kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 16g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 212mg | Kalium: 864mg | Vezels: 8g | Suiker: 14g | Vitamine A: 4635IU | Vitamine C: 68mg | Calcium: 226mg | Ijzer: 7mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.