kerstdesserts

Kerstdesserts om van te smullen

De afsluiting van je kerstmenu is natuurlijk een heerlijk dessert. Althans dat hóeft natuurlijk niet, maar voor mij is een feestelijke maaltijd niet compleet zonder zoete afsluiter. Normaal gesproken eet ik trouwens nooit een dessert na de avondmaaltijd maar kerst is natuurlijk een uitzondering. Daarom mijn 10 favoriete kerstdesserts!

Check vooral ook de hoofdgerechten, bijgerechten en voorgerechten voor kerst.

Hoe kies ik een kerstdessert uit?

Een kerstdessert is de afsluiting van een heerlijk kerstdiner (als het goed is) Hou met het uitkiezen van je kerstdessert rekening met je hoofdgerecht. Is het een zwaar gerecht? Kies dan voor een licht dessert zoals bijvoorbeeld de eton mess (en dan niet in hele grote glazen serveren) Heb je een lichter hoofdgerecht? kies dan bijvoorbeeld voor de tiramisu.

Kan ik mijn kerstdessert van tevoren klaarmaken

Dat kan zeker, maar ligt aan het dessert wat je uitkiest. Ga je voor iets als tiramisu of cheesecake dan kan het van tevoren helemaal worden klaargemaakt.
Kies je voor een pavlova? Dan is het handiger om die al te bakken maar af te maken vlak voor het serveren.

Moet ik mijn kerstdessert eerst testen?

Dat zou ik altijd doen. Tenzij het zo makkelijk is dat het niet kan mislukken, maar zelfs dan is het voor je eigen gemoedsrust fijner als je zeker weet dat het lukt.

Wat voor glazen moet ik gebruiken voor het kerstdessert?

Dat is natuurlijk afhankelijk van je menu en van je dessert. Hou kleinere glazen aan als je menu al flink zwaar is of kies juist voor wijde coupes maar vul die niet helemaal tot aan de nok. Een dessert in een glas ziet er van zichzelf al feestelijk uit.

Tiramisu met amaretto

Tiramisu met amaretto

Een overheerlijke tiramisu is altijd al lekker en mijn variant met amaretto in plaats van cognac is eigenlijk nog lekkerder. En niet ingewikkeld om te maken. Dat is natuurlijk ook wat waard!

Vind hier de tiramisu met amaretto.

Eton Mess

Heerlijke Eton Mess

Dit vind ik wel met stip een van de lekkerste en een van de makkelijkste desserts om te maken. En het ziet er ook nog feestelijk uit als je het serveert in een mooi glas!

Vind hier het recept voor de eton mess.

Pavlova met chocola en noten

Pavlova met chocola en noten | simoneskitchen.nl
Chocolade pavlova met noten

In het lijstje vind je maar liefst twee pavlova’s terug. Dat zegt misschien al genoeg, want ik vind pavlova echt heel erg lekker. Deze versie van de pavlova met chocola en noten is wat machtiger dan de pavlova verderop, maar zoooo lekker!

Vegan pannacotta

Vegan kokos pannacotta met passiefruit | simoneskitchen.nl

Een pannacotta wordt traditioneel natuurlijk gemaakt met room maar waarom niet met kokosmelk? En door de gelatine te vervangen door agar agar heb je een vegan variant van de pannacotta te pakken.

Op zoek naar een “normale” versie? Check dan zeker de pannacotta met granaatappel hieronder.

Cheesecake in 5 minuten

De snelste cheesecake ever | simoneskitchen.nl

Een cheesecake is heerlijk maar duurt altijd wel een tijd voor het goed opgestijfd is. In dit geval maak je de smaken van een cheesecake maar dan zonder de benodigde uren koelingtijd.

Een cheesecake in 5 minuten dus! Of probeer deze versie met port en blauwe bessen.

Snel kerstdessert met pistache en sinaasappel

Snel kerstdessert met pistache | simoneskitchen.nl

Ook dit dessert is weer bliksemsnel in elkaar gezet en niemand die ook maar iets mist. Ideaal voor last minute gasten!

Vind hier het recept voor het snelle kerstdessert met pistache en sinaasappel.

Créme Brûlée met oreo koekjes

Oreo creme brulee | simoneskitchen.nl

The best of both worlds met dit idioot lekkere dessert van créme brùlée met oreo koekjes. Ik kan er van alles over zeggen, maar probeer het gewoon!

Chocolate chip surprise

chocolate chip surprise | simoneskitchen.nl

Deze mocht natuurlijk ook niet in het rijtje ontbreken: de chocolate chip surprise. Ook weer een super eenvoudig dessert maar zo ontzettend lekker!

Pannacotta met granaatappel

Pannacotta with pomegranate | insimoneskitchen.com

Deze mocht ook niet in het rijtje ontbreken. In tegenstelling tot de vegan pannacotta hierboven is deze fluwelig zacht en romig.

Check hier het recept voor de pannacotta met granaatappel.

Pavlova met cranberries

Pavlova met cranberries | simoneskitchen.nl

Last maar zeker not least is deze overheerlijke pavlova met cranberries. Sowieso mijn favoriete vrucht van het seizoen en in combinatie met het heerlijke zoete van de pavlova komt het nog beter tot zijn recht!

Delen is fijn!