Simone's Kitchen

10 x dessert voor kerst

lekkerste desserts voor kerst

De afsluiting van je kerstmenu is natuurlijk een heerlijk dessert. Althans dat hóeft natuurlijk niet, maar voor mij is een feestelijke maaltijd niet compleet zonder zoete afsluiter. Normaal gesproken eet ik trouwens nooit een dessert na de avondmaaltijd maar kerst is natuurlijk een uitzondering. Daarom mijn 10 favoriete kerstdesserts!

Tiramisu met amaretto

Tiramisu met amaretto

Een overheerlijke tiramisu is altijd al lekker en mijn variant met amaretto in plaats van cognac is eigenlijk nog lekkerder. En niet ingewikkeld om te maken. Dat is natuurlijk ook wat waard!

Vind hier de tiramisu met amaretto.

Eton Mess

Heerlijke Eton Mess

Dit vind ik wel met stip een van de lekkerste en een van de makkelijkste desserts om te maken. En het ziet er ook nog feestelijk uit als je het serveert in een mooi glas!

Vind hier het recept voor de eton mess.

Pavlova met chocola en noten

Pavlova met chocola en noten | simoneskitchen.nl
Chocolade pavlova met noten

In het lijstje vind je maar liefst twee pavlova’s terug. Dat zegt misschien al genoeg, want ik vind pavlova echt heel erg lekker. Deze versie van de pavlova met chocola en noten is wat machtiger dan de pavlova verderop, maar zoooo lekker!

Vegan pannacotta

Vegan kokos pannacotta met passiefruit | simoneskitchen.nl

Een pannacotta wordt traditioneel natuurlijk gemaakt met room maar waarom niet met kokosmelk? En door de gelatine te vervangen door agar agar heb je een vegan variant van de pannacotta te pakken.

Op zoek naar een “normale” versie? Check dan zeker de pannacotta met granaatappel hieronder.

Cheesecake in 5 minuten

De snelste cheesecake ever | simoneskitchen.nl

Een cheesecake is heerlijk maar duurt altijd wel een tijd voor het goed opgestijfd is. In dit geval maak je de smaken van een cheesecake maar dan zonder de benodigde uren koelingtijd.

Een cheesecake in 5 minuten dus! Of probeer deze versie met port en blauwe bessen.

Snel kerstdessert met pistache en sinaasappel

Snel kerstdessert met pistache | simoneskitchen.nl

Ook dit dessert is weer bliksemsnel in elkaar gezet en niemand die ook maar iets mist. Ideaal voor last minute gasten!

Vind hier het recept voor het snelle kerstdessert met pistache en sinaasappel.

Créme Brûlée met oreo koekjes

Oreo creme brulee | simoneskitchen.nl

The best of both worlds met dit idioot lekkere dessert van créme brùlée met oreo koekjes. Ik kan er van alles over zeggen, maar probeer het gewoon!

Chocolate chip surprise

chocolate chip surprise | simoneskitchen.nl

Deze mocht natuurlijk ook niet in het rijtje ontbreken: de chocolate chip surprise. Ook weer een super eenvoudig dessert maar zo ontzettend lekker!

Pannacotta met granaatappel

Pannacotta with pomegranate | insimoneskitchen.com

Deze mocht ook niet in het rijtje ontbreken. In tegenstelling tot de vegan pannacotta hierboven is deze fluwelig zacht en romig.

Check hier het recept voor de pannacotta met granaatappel.

Pavlova met cranberries

Pavlova met cranberries | simoneskitchen.nl

Last maar zeker not least is deze overheerlijke pavlova met cranberries. Sowieso mijn favoriete vrucht van het seizoen en in combinatie met het heerlijke zoete van de pavlova komt het nog beter tot zijn recht!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Altijd.  Lekkere en niet moeilijk te maken gerechten Graag zou ik eens een aantal voorstellen willen krijgen hoe je quiche maakt met weinig calorieën dus zonder room

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.