Met kerst wil je gezellig samen zijn met vrienden en familie. Wat je vooral niet wil is uren lopen stressen in de keuken omdat je nog een dessert moet maken. Daarom zet ik hier 5 makkelijke kerstdesserts voor je op een rijtje. Sommigen kun je al helemaal van tevoren klaar maken, andere kerstdesserts kosten je letterlijk vijf minuten om te maken.

5 x makkelijke kerstdesserts

Kerstdessert

Sommige mensen beginnen bij het plannen van de kerstgerechten bij het voorgerecht, een ander bij het hoofdgerecht. Ik begin standaard bij het dessert. 🙂 Maar niet iedereen vind het even leuk om uren bezig te zijn met ingewikkelde desserts, dus voor al die mensen heb ik de vijf makkelijkste en lekkerste kerstdesserts op een rijtje gezet. Hoef je niet eens lang over na te denken, behalve misschien welke je wilt gaan maken. De snelste van het vijftal duurt letterlijk 10 minuten of minder om te maken en ziet er altijd prachtig uit. En is bovendien altijd lekker. De moeilijkheidsgraad van de dessert loopt wel een beetje op naar gelang je verder naar beneden scrolt maar blijft alsnog heel makkelijk om te maken!

Nummer 1

De eerste die ik je hier geef is dit recept voor een wel heel makkelijk kerstdessert. Eentje die het al jaren goed doet. En ook hier favoriet is voor de last minute dessert stress. Het is een soort eton mess. En variabel in te vullen met ander fruit of iets dergelijks. Van tevoren klaar maken is niet zo handig bij deze maar het vers maken duurt maar tien minuten dus dat moet lukken toch?

Makkelijk kerstdessert met meringue

Nummer 2 – cheesecake in 5 minuten

Bij kerstdessert nummer 1 overheerst de slagroom en het lichte en fluffy karakter. Ideaal voor als je een zwaar menu achter de rug hebt. Bij deze cheesecake in vijf minuten met port en blauwe bessen is het net even ietsje zwaarder omdat er roomkaas in verwerkt is. Ook hier geld weer dat het slecht een minuutje of wat nodig heeft om te maken en – bonuspunt -deze kun je wel van tevoren klaar maken!

Makkelijk kerstdessert met port en roomkaas

Nummer 3 – Pannacotta

Ik hou enorm van pannacotta. Het ziet er altijd feestelijk uit en je kunt het de dag van tevoren maken. Het feitelijke bereiden is niet meer dan een minuutje of tien. De koeling in met de pannacotta bakjes en makkelijk kerstdessert nummer drie is een feit. Hoe je deze yoghurt pannacotta met granaatappel maakt zie je hier.

Yoghurt pannacotta

Nummer 4 – Mascarpone frambozen trifle

Nog een kerstklassieker hier op de site is deze overheerlijke mascarpone frambozen trifle. Ziet er indrukwekkend uit, maar is echt kinderlijk eenvoudig om te maken. Deze trifle is niet compleet zonder mijn cranberry saus. Dus die moet je er wel even bijmaken, maar beiden kun je ruim van tevoren klaar maken. En aldus hebben we makkelijk kerstdessert nummer 4.

Mascarpone trifle

Nummer 5 – kerst cranberry pavlova

En last but not least hebben we dan de kerst pavlova. Toegegeven: het maken van de pavlova kost even iets meer tijd en aandacht, maar die kun je makkelijk een dag van tevoren maken. Slagroom kloppen, fruit erop en je hebt een gegarandeerde winnaar. En ook deze is weer niet te versmaden met de cranberry saus.

Ik ben heel benieuwd wat jij gaat maken!

Cranberry pavlova

Delen is fijn!