Simone's Kitchen

Bitterkoekjes zelf maken

Zelf bitterkoekjes maken | simoneskitchen.nl

Zelf bitterkoekjes maken is echt kinderlijk eenvoudig. Ik gebruikte dit recept van Rudolf van Veen en gebruikte alleen wel meer amandelen. In het oorspronkelijke recept was de verhouding amandelen en poedersuiker 1 op 1 maar het beslag was veel te nat dus deed ik er flink wat amandelen bij en voila. Er kan dus niet zo heel veel fout gaan en het is echt erg lekker.

Zelf bitterkoekjes maken | simoneskitchen.nl

Zelf bitterkoekjes maken | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zelf bitterkoekjes maken

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min

Ingrediënten

  • 225  g amandelen
  • 150  g poedersuiker
  • eiwitten grote
  • tl bitter amandelextract

Instructies

  • Verwarm de oven voor 190 ºC.
  • Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak met het amandelextract. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!