Zelf bitterkoekjes maken | simoneskitchen.nl

Zelf bitterkoekjes maken is echt kinderlijk eenvoudig. Ik gebruikte dit recept van Rudolf van Veen en gebruikte alleen wel meer amandelen. In het oorspronkelijke recept was de verhouding amandelen en poedersuiker 1 op 1 maar het beslag was veel te nat dus deed ik er flink wat amandelen bij en voila. Er kan dus niet zo heel veel fout gaan en het is echt erg lekker.

Zelf bitterkoekjes maken | simoneskitchen.nl

Print
Zelf bitterkoekjes maken | simoneskitchen.nl

Bitterkoekjes zelf maken


  • Author:

Ingredients

  • 225 g amandelen
  • 150 g poedersuiker
  • 2  eiwitten (grote)
  • 1 tl bitter amandelextract

Instructions

  1. Verwarm de oven voor 190 ºC.
  2. Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak met het amandelextract. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Wil jij meer weten over foodfotografie?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je gratis mijn 10 tips om direct mee te beginnen! Bovendien houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of ander interessant nieuws.

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit