Bitterkoekjes zelf maken

Zelf bitterkoekjes maken | simoneskitchen.nl

Zelf bitterkoekjes maken is echt kinderlijk eenvoudig. Ik gebruikte dit recept van Rudolf van Veen en gebruikte alleen wel meer amandelen. In het oorspronkelijke recept was de verhouding amandelen en poedersuiker 1 op 1 maar het beslag was veel te nat dus deed ik er flink wat amandelen bij en voila. Er kan dus niet zo heel veel fout gaan en het is echt erg lekker.

Zelf bitterkoekjes maken | simoneskitchen.nl

Zelf bitterkoekjes maken

Ingredienten:

  • 225 g amandelen
  • 150 g poedersuiker
  • 2  eiwitten (grote)
  • 1 tl bitter amandelextract

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor 190 ºC.
  2. Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak met het amandelextract. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *