Bitterkoekjes zelf maken

Zelf bitterkoekjes maken | simoneskitchen.nl

Zelf bitterkoekjes maken is echt kinderlijk eenvoudig. Ik gebruikte dit recept van Rudolf van Veen en gebruikte alleen wel meer amandelen. In het oorspronkelijke recept was de verhouding amandelen en poedersuiker 1 op 1 maar het beslag was veel te nat dus deed ik er flink wat amandelen bij en voila. Er kan dus niet zo heel veel fout gaan en het is echt erg lekker.

Zelf bitterkoekjes maken | simoneskitchen.nl

Zelf bitterkoekjes maken

Ingredients:

  • 225 g amandelen
  • 150 g poedersuiker
  • 2  eiwitten (grote)
  • 1 tl bitter amandelextract

Directions:

  1. Verwarm de oven voor 190 ºC.
  2. Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak met het amandelextract. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *