Simone's Kitchen

Pompoen cheesecake

Pompoen cheesecake met gebrande marshmallows | simoneskitchen.nl

Pompoen cheesecake uit Curacao…

Goedbeschouwd heb ik veel aan recepten zitten denken in Curacao. Want ook deze is gedeeltelijk afkomstig uit Curacao waar we dus een pompoen cheesecake als dessert aten bij Kome. Lekker!

Deze is lekkerder. Ja. Echt. Lisa, dochter van Esmée en kritisch consument vond hem Starbucks waardig. Nou kun je argumenteren of dat een compliment is of niet, maar ik heb besloten dat het in ieder geval zo bedoeld is.

Pompoen cheesecake met marshmallows | simoneskitchen.nl

Starbuckwaardig…

Es en ik hadden weer een van onze befaamde kooksessies, voor het geval je het gemist hebt. En eigenlijk doen we dat te weinig. Ik vind  dat we er wel één per week zouden kunnen doen. Maar ja, heel praktisch is dat misschien niet. Maar het is altijd gezellig! En we hebben altijd veel te veel ideeën.

Vooroverleg hebben we meestal via messenger. “Zullen we….” En dan komen er 30 ideeën voorbij. Die we dan allemaal leuk vinden. Dan houden we iets van tien ideeën over en maken er uiteindelijk 7 of 8. Want we werken inmiddels wel heel efficiënt samen. Iets van oefening en kunst baren….:)

Pompoen cheesecake | simoneskitchen.nl

Voor deze pompoen cheesecake heb je pompoenpuree nodig. Iets dat je in Amerika blijkbaar in de supermarkt kunt kopen, maar waar ik hier nog niet tegen aan ben gelopen. Esmée had nog een pompoen liggen dus die gooide hem in de magnetron voor het maken van de puree. Je hebt 300 gram nodig. Dat is ongeveer een halve pompoen.

Voor de bodem gebruikte ik zelfgemaakt speculaas, maar je kunt natuurlijk ook prima gewoon speculaas kopen.

Leuk om te serveren met Sinterklaas of kerst of gewoon elke dag van de week. Als je snel bent kun je hem nog net maken voor pakjesavond… 🙂

Pompoen cheesecake | simoneskitchen.nl
Pompoen cheesecake met gebrande marshmallows | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Pompoen cheesecake

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 45 min
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 600 gr roomkaas ik gebruikte monchou
  • 300 gr pompoenpuree
  • 150 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille essence
  • 220 gr speculaas
  • 100 gr boter
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden

Voor de topping:

  • marshmallows mini of anders in stukjes gesneden – optioneel
  • Speculaasjes verkruimeld

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 ˚C.
  • Maak eerst de bodem door de speculaas te vermalen in de keukenmachine. Smelt de boter ondertussen in een pannetje en meng dit met de kruimels van de speculaas.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en druk het speculaas-boter mengsel stevig aan met een lepel. Dit is je bodem. Zet even in de koeling zodat de boter weer hard kan worden.
  • Doe de roomkaas in de mixer en klop dit met de suiker samen tot een romige massa. Voeg een voor een de eieren toe en daarna de pompoenpuree, de specerijen en de vanille. Mix alles goed maar niet te lang
  • Doe de roomkaasvulling in de vorm, strijk de bovenkant glad en zet in de oven.
  • Bak ongeveer 45 minuten en check of de cheesecake gaar is. De bovenkant moet een beetje stevig aanvoelen maar hij mag nog wel een beetje ‘wiebelen’. Zet de oven uit en laat afkoelen in de oven. Daarna nog 1  a 2 uur in de koeling voor je hem aansnijd.
  • Voor de topping snij je grote marshmallows in stukjes of beleg je de bovenkant met kleine marshmallows. Deze kun je vervolgens met een creme brulee brander een beetje branden. Verkruimel de speculaasjes erover en klaar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.