Simone's Kitchen

Vegan citroen cheesecake

Vegan citroen cheesecake

Vegan citroen cheesecake

Een hele tijd geleden maakte ik een frambozen cheesecake die ook wonderwel goed lukte. Ik ben natuurlijk absoluut geen cheesecakequeen maar ik kan wel een leuk taartje bakken zo af en toe.

De frambozen versie was zo goed gelukt dat ik wel eens een citroenversie wilde maken. Ik vind de vegan cheesecakes heerlijk, maar soms ook wel wat zwaar doordat er vaak cashew wordt gebruikt. En hoewel ik echt een cashewnoten fan ben is het niet bepaald een licht taartje.

Deze ook niet maar door de toegevoegde citroen heeft het wel een lichter karakter. Vind ik tenminste.

Ik maakte ze dit keer in drie kleine cheesecake vormpjes van 10 cm. Je kunt er ook voor kiezen om 1 grotere te nemen van 20 cm. Dat maakt verder voor de verwerking van het recept niet zoveel uit.

De kleine vormpjes bevriezen wel sneller dus in die zin kun je er eerder van gaan genieten.

Voor het maken van de citroen cheesecake begin je met het maken van de bodem. Dat is makkelijk en snel. Mits je een keukenmachine hebt want die heb je wel nodig.

De vulling

De vulling van de citroen cheesecake bestaat voornamelijk uit cashewnoten, kokosolie, kokosmelk en ahornsiroop. De combinatie daarvan zorgt voor een lekker romige vulling. Voeg je de citroen toe dan wordt het een heerlijk geheel. Je kunt de vulling al proeven voor je het in de vorm stort. Op die manier kun je het ook nog aanpassen naar je eigen wens.

Is het niet zoet genoeg? Voeg dan nog wat ahorn extra toe. Wil je meer citroensmaak? Voeg dan nog wat extra sap of extra rasp toe.

Bevriezen

De citroen cheesecake wordt bevroren en niet gebakken. De eerste keer dat ik een dergelijke cheesecake maakte, twijfelde ik ernstig of het niet uit elkaar zou vallen na ontdooien, maar dat is niet het geval.

De cheesecake wordt wel wat lastiger te hanteren als het echt helemaal ontdooid is. Ik voorkom problemen door hem te snijden in nog enigszins bevroren toestand en dan laat je hem verder ontdooien.

Vegan citroen cheesecake
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Citroen cheesecake

Een heerlijk frisse citroen cheesecake. paleo, vegan en glutenvrij
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Vriezertijd: 4 uur
Porties: 6 personen

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • 3 x 10 cm springvormpjes

Ingrediënten

Bodem:

  • 70 gr kokosrasp
  • 125 gr medjoul dadels
  • 70 gr pecannoten

Vulling:

  • 175 gr rauwe cashewnoten geweekt
  • Sap van 2 citroen plus de rasp
  • 60 ml kokosolie gesmolten
  • 140 gr kokosmelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 limoen in dunne plakjes om te serveren

Instructies

  • Bekleed de onderkant van je springvormpjes met bakpapier en smeer de zijkanten licht in met kokosolie.
  • Maak de bodem door de ingrediënten te mengen in de keukenmachine tot een plakkerig deeg. Druk dit stevig op de bodem met de achterkant van een lepel.
  • Maak vervolgens de vulling door alle ingredienten te mengen in de keukenmachine tot een glad geheel. Verdeel over je vormpjes en zet in de vriezer voor een paar uur tot stevig.
  • Haal ongeveer 30 minuten voor je het wilt gaan eten uit de vriezer en decoreer desgewenst met limoenschijfjes.
Gang: Koek
Keuken: Vegan
Trefwoord: cheesecake

Voedingswaarde

Calorieën: 500kcal, Koolhydraten: 35g, Eiwit: 8g, Vet: 40g, Verzadigd vet: 20g, Natrium: 10mg, Kalium: 501mg, Vezels: 5g, Suiker: 23g, Vitamine A: 31IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 47mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.