Om te beginnen is de definitie van gezond en dus ook van gezonde snacks eentje die voor meerdere uitleg kan zorgen, maar dit zijn snacks die de titel gezond wel verdienen! Of er zit lekker veel groente in, of ze zijn met goede ingrediënten gemaakt. Nou ja, check zelf maar mijn 10 gezonde snacks!

Zoete aardappelsnacks met guacamole

Deze zoete aardappelsnacks met guacamole zijn heerlijk en verdienen absoluut een plekje in het rijtje met gezonde snacks!

zoete aardappel met guacamole

Kokosgarnalen met avocadodip

Deze kokosgarnalen zijn heerlijk knapperig en in combinatie met de romige avocadodip is dit een gezond snackje waar iedereen fan van gaat zijn!

kokosgarnalen met avocadodip

Bloemkoolpopcorn

Natuurlijk kun je rauwe bloemkoolroosjes serveren als snack met een dipsausje. Dat is best ok, maar waarom niet eens lekker roosteren met gerookte paprika? Of als je wat meer pittigheid wilt kun je er nog wat chilipoeder bij gebruiken! Bloemkoolpopcorn dus!

Bloemkoolpopcorn

Zalmrolletjes met limoendressing

Nog zo eentje in de categorie makkelijke snacks is dit recept voor zalmrolletjes met een limoendressing. Het enige wat je nodig hebt is een goede zalm, lekkere sla en die limoendressing. Super snel om te maken en heerlijk om te serveren!

zalmrolletjes gezonde snacks

Gevulde dadels

Ben je meer in voor een snackje met een zoete tint dan zijn deze gevulde dadels ideaal. Je kunt dadels overigens ook heerlijk omwikkelen met wat spek of vullen met een beetje roomkaas. Maar in dit geval zijn ze gevuld met een beetje pindakaas gemengd met cacao en worden ze getopt door allerlei lekkers.

gevulde dadels gezonde snacks

Garnalenballetjes met aziatische saus

Ben je op naar warme gezonde snacks dan moet je deze heerlijke garnalenballetjes eens proberen. Super om te serveren met een lekker sausje naar keus. Ik vind ze al geweldig met een eenvoudige sweet chili saus!

Garnalenballetjes met aziatische dip | simoneskitchen.nl

Gevulde eieren

Het rijtje met gezonde snacks zou toch niet compleet zijn zonder deze gevulde eieren. Dit is een eenvoudig basisrecept en kun je desgewenst opfleuren door bijvoorbeeld wat gerookte zalm of uitgebakken spek op de eitjes te doen voor serveren.

gevulde eieren

Mini kipburgertjes

Deze mini kipburgertjes serveer je niet op een broodje maar eenvoudig met een lekker dipsausje. Dat maakt ze meteen een heel stuk gezonder.

Chicken bites gezonde snacks

Geroosterde amandelen

De gebrande noten die je koopt in de winkel zijn vaak behoorlijk vet. Maar je kunt deze geroosterde amandelen ook heel goed maken in de airfryer waardoor ze een stuk gezonder worden en bovendien prachtig egaal bruin!

gezonde snacks

Banaan gedipt in chocola

Last but not least wilde ik het rijtje van gezonde snacks sluiten met deze bananen die je dipt in de chocola. Daarmee zijn ze lekker als snack maar ook zeker als eenvoudig dessert!

Banaan met chocola

Delen is fijn!