Bloemkoolpopcorn

Popcorn maar dan van bloemkool

Om maar meteen met een soort van disclaimer te beginnen; lijkt dit echt op popcorn? Nee natuurlijk niet… Is het lekker? Ja dat dan weer wel. Ik was op zoek naar een aantal verantwoorde snacks die je makkelijk mee kunt nemen en dacht; waarom niet bloemkool roosteren?

Als je het goed laat afkoelen kun je het vervolgens 1-2 dagen bewaren in de koelkast en meenemen als gezond tussendoortje. Lekker en makkelijk.

Airfryer: bloemkoolpopcorn

Ik maakte dit in de oven, maar bedacht achteraf dat je dit ook heel erg goed in de airfryer kunt maken. Misschien gaat dat zelfs nog wel beter omdat je minder olie nodig hebt. Daardoor wordt de bloemkoolpopcorn wellicht iets krokanter. Ik heb het niet uitgeprobeerd dus niet boos worden als het niet lukt maar ik denk dat 15 minuutjes in de airfryer ook een prima resultaat oplevert.

Bloemkoolpopcorn

Maak het pittig

Hou je van wat meer pit dan kun je hier ook nog een beetje cayennepeper gebruiken voor de bloemkoolpopcorn. Of gebruik een kant- en klaar kruidenmix zoals ras el hanout of za’atar ter variatie.

Waarschijnlijk kun je de bloemkool ook invriezen voor een snelle snack on the go. Even goed laten afkoelen en dan los invriezen. Als het eenmaal bevroren is kun je het in porties inpakken in de vriezer. Makkelijk om mee te nemen als je haast hebt.

Ben jij fan van bloemkool? Probeer dan ook eens deze (vegan) bloemkoolsteak!

Bloemkool popcorn 2

Bloemkoolpopcorn

Nog geen review

Lijkt het op echte popcorn? Nou nee dat niet natuurlijk maar het is wel een lekker en pittig snackje voor als je tussendoor even ergens op wilt knabbelen.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten

2 porties

Ingrediënten

  • ½ bloemkool in kleine roosjes
  • 1 tl zout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el olijfolie of kokosolie

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Doe de bloemkool en de rest van de ingredienten in een schaal en meng goed door elkaar. Spreid dan uit op een bakblik in een enkele laag.
  • Rooster de bloemkool voor ongeveer 20-30 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Laat volledig afkoelen en doe dan over in een bakje om mee te nemen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 163kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 3g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 2g | Natrium: 1207mg | Kalium: 453mg | Vezels: 3g | Suiker: 3g | Vitamine A: 493IU | Vitamine C: 69mg | Calcium: 32mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.