Halloween snack; Duivelse kaasballetjes!
Esmée en ik waren er echt reuze op tijd bij dit jaar… Voor Halloween bedoel ik dan he… De mussen vielen nog dood van het dak toen wij druk aan het prutsen waren in de keuken om Halloween gerechtjes te maken. Ok, eerlijk is eerlijk: Esmée heeft deze gemaakt. Ik weet al niet meer wat ik aan het doen was, maar ongetwijfeld ook heel belangrijk… 🙂 En ik was nog haast vergeten om deze te posten, maar gelukkig…. ik herinnerde me ineens weer dat het alweer bijna eind oktober is. Ongelofelijk hoe hard die tijd gaat. En die temperatuur!!
Toen we weggingen op vakantie was het nog best warm en we komen terug en het vriest. Bij wijze van spreken dan… Anyway, dat past natuurlijk wel beter bij de herfst en die temperaturen in Curacao, daar kan ik echt niet aan wennen hoor. Zoooo heet! Ik ben wel een seizoenenmeisje… Kan me niet voorstellen dat het altijd 30+˚C zou zijn…
Duivelse kaasballetjes
Maar goed, halloween dus… Deze balletjes zijn super voor als je een bijpassende enge film aan het kijken bent. Lekker als snack. En maak dan meteen wat extra van de roomkaasvulling want die oortjes zijn ook uitstekend geschikt om mee in de kaas te dippen. Dat weet ik, want Esmee en ik aten tijdens het koken de rest van de mix op.. 🙂
Het bord (dat inmiddels mijn favoriet is geworden!) is van het merk Rustico en de lijn Iron stone
Duivels lekkere kaasballetjes
Ingrediënten
- 200 gram roomkaas we gebruikten monchou
- 2 bakjes bieslook heel fijn gehakt
- paar druppels Tabasco of andere hete saus
- ¼ tl chilipoeder
- ¼ tl knoflookpoeder
- ¼ tl uienpoeder
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- 1 zakje zoutjes ik gebruikte trio zoutjes
- groene olijven zonder pit (voor de oogjes)
- stukje rode paprika voor de hoorntjes en de oogjes
Instructies
- Meng in een kom de roomkaas met de tabasco, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en gerookte paprika poeder goed door elkaar. Proef even en voeg waar nodig peper en zout toe.
- Pak een plat bordje en zet dat naast je roomkaas mengsel. Strooi alle fijn gehakte bieslook op je bordje.
- Neem een beetje roomkaas op een theelepel en laat die op het bord vallen en beweeg (met het lepeltje) door de bieslook heen. Zodra er genoeg bieslook op zit kun je het oppakken en een balletje van maken. Leg het balletje op een bord.
- Herhaal dit tot alle roomkaas op is (of bewaar nog wat om te dippen zoals ik al zei..)
- Zet het bord of de schaal met de balletjes in de koelkast om op te stijven. Minimaal een half uur.
- Snij ondertussen de olijven in plakjes.
- Steek een klein rondje uit de paprika dat past in het midden van de olijven. (Ik deed dit met een spuitmondje. Je kunt ook een drupje ketchup gebruiken voor het 'oog'.)
- Doe het stukje paprika in het midden van de olijf en snij uit de rest van de paprika kleine hoorntjes
- Haal de balletjes uit de koelkast en duw de oogjes en de hoorntjes op hun plek. Neem twee zoutjes als vleugeltjes en steek die in de zijkant.
- Serveer ze direct of zet ze in de koelkast tot later gebruik.
- Geef er extra zoutjes bij wanneer je ze serveert.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Halloween mummy tortilla's | Simone's Kitchen
Pingback: 5 x Halloween recepten - CozyMess
Wat een schatjes! Doen met een beetje aan een lush badbal denken, mostersball.
Ja dat zijn nog eens lieve monsters toch? 😉