Simone's Kitchen

Mango yoghurt mousse

Een snelle en makkelijke mango yoghurt mousse. Ideaal voor als je teveel mango’s heb ingekocht of als je even snel een dessert nodig hebt. Alleen even koelen in de koelkast en ready to go!

mango yoghurt mousse

Mango yoghurt mousse

Het komt regelmatig voor dat ik teveel mango’s koop. Soms ga ik naar de zwarte markt in Beverwijk en daar hebben ze aan het eind van de dag vaak kisten mango’s voor een paar euro. Daar kan ik dan geen weerstand aanbieden, maar vervolgens zit ik wel met veel, heel veel rijpe mango’s.

Tijd dus om wat mango recepten te bedenken. Nu vind ik mango bijna overal lekker in en in deze heerlijke mango yoghurt mousse is het absoluut een winnaar.

Aangepast

Het oorspronkelijke idee voor dit recept kwam van de site Epicurious. Het recept kreeg op zich goede ratings aldaar maar er waren een aantal comments van mensen die het teveel zuivel en te weinig mango vonden. Ik paste het recept aan op die opmerkingen en met goede resultaten want dit heerlijke en eenvoudige dessert is klaar in no time.

Ik gebruik 3 rijpe mango’s voor de mousse. Je kunt dit uiteraard aanpassen al naar gelang het aantal mango’s dat je in huis hebt. De gelatine is iets wat optioneel is. Je kunt de mousse ook zonder maken. Zolang je het netjes in een glaasje doet is het verschil niet zo groot.

De yoghurt mango mousse wordt iets minder stevig maar voor de rest is de smaak nog precies hetzelfde.

Kies je ervoor om wel de gelatine te gebruiken dan wordt de mousse wat steviger. Het heeft dan wel zo’n vier uur in de koeling nodig om op te stijven. Ben je fan van mango desserts? Proef dan zeker eens mijn mango mousse met pistache of probeer de vegan kokos speculaasmousse.

Enjoy!

Print recept Pin recept
3.75 van 4 stemmen

Yoghurt mango mousse

Voorbereidingstijd: 10 min
Opstijven: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2/3 rijpe mango’s
  • 500 gr griekse yoghurt
  • 1-2 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel vanille extract
  • 65 gr suiker

Instructies

  • Leg de gelatine blaadjes in een kom met koud water en laat minimaal 5 minuten weken.
  • Pureer de mango en voeg de suiker en de vanille toe. Proef of het zoet genoeg is voor je alle suiker toevoegt. Soms zijn de mango’s zo zoet dat je amper extra suiker nodig hebt.
  • Verwarm een beetje van de mangopuree om de gelatine blaadjes in op te lossen.
  • Doe de yoghurt erbij en roer alles goed door.
  • Schenk in glazen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast

Notities

De mango mousse wordt niet mega stijf door de gelatine. Het wordt alleen wat dikker, maar is zeker niet geschikt om zonder glas eromheen te serveren. Serveer dus in mooie glazen voor het beste resultaat.
Gang: Dessert
Trefwoord: mango

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 234kcal, Koolhydraten: 44g, Eiwit: 14g, Vet: 1g, Verzadigd vet: 1g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Transvet: 1g, Cholesterol: 6mg, Natrium: 47mg, Kalium: 439mg, Vezels: 2g, Suiker: 42g, Vitamine A: 1685IU, Vitamine C: 57mg, Calcium: 155mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.