Mango yoghurt mousse
Een snelle en makkelijke mango yoghurt mousse. Ideaal voor als je teveel mango’s heb ingekocht of als je even snel een dessert nodig hebt. Alleen even koelen in de koelkast en ready to go!
Mango yoghurt mousse
Het komt regelmatig voor dat ik teveel mango’s koop. Soms ga ik naar de zwarte markt in Beverwijk en daar hebben ze aan het eind van de dag vaak kisten mango’s voor een paar euro. Daar kan ik dan geen weerstand aanbieden, maar vervolgens zit ik wel met veel, heel veel rijpe mango’s.
Tijd dus om wat mango recepten te bedenken. Nu vind ik mango bijna overal lekker in en in deze heerlijke mango yoghurt mousse is het absoluut een winnaar.
Aangepast
Het oorspronkelijke idee voor dit recept kwam van de site Epicurious. Het recept kreeg op zich goede ratings aldaar maar er waren een aantal comments van mensen die het teveel zuivel en te weinig mango vonden. Ik paste het recept aan op die opmerkingen en met goede resultaten want dit heerlijke en eenvoudige dessert is klaar in no time.
Ik gebruik 3 rijpe mango’s voor de mousse. Je kunt dit uiteraard aanpassen al naar gelang het aantal mango’s dat je in huis hebt. De gelatine is iets wat optioneel is. Je kunt de mousse ook zonder maken. Zolang je het netjes in een glaasje doet is het verschil niet zo groot.
De yoghurt mango mousse wordt iets minder stevig maar voor de rest is de smaak nog precies hetzelfde.
Kies je ervoor om wel de gelatine te gebruiken dan wordt de mousse wat steviger. Het heeft dan wel zo’n vier uur in de koeling nodig om op te stijven. Ben je fan van mango desserts? Proef dan zeker eens mijn mango mousse met pistache of probeer de vegan kokos speculaasmousse.
Enjoy!
Yoghurt mango mousse
Ingrediënten
- 2/3 rijpe mango’s
- 500 gr griekse yoghurt
- 1-2 blaadjes gelatine
- 1 theelepel vanille extract
- 65 gr suiker
Instructies
- Leg de gelatine blaadjes in een kom met koud water en laat minimaal 5 minuten weken.
- Pureer de mango en voeg de suiker en de vanille toe. Proef of het zoet genoeg is voor je alle suiker toevoegt. Soms zijn de mango’s zo zoet dat je amper extra suiker nodig hebt.
- Verwarm een beetje van de mangopuree om de gelatine blaadjes in op te lossen.
- Doe de yoghurt erbij en roer alles goed door.
- Schenk in glazen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast
Notities
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij vier uurtje of bij tussen door te geven
Ik maak nu een taart met laagjes waarvan twee met mangopuree (720 gr tangopuree en 9 blaadjes gelatine). Het blijft allemaal erg zacht. Ik ging daarom google-en op tangopuree en gelatine en kwam wat informatie tegen waarbij staat dat sommige vruchten zoals kiwi, ananas, mango, etc. een stof bevatten die het werking van de gelatine tegen zit en dat je dan eerst de verse fruit moet blancheren en onmiddellijk afkoelen. Ik heb dat natuurlijk niet gedaan want ik las het achteraf. Hoe komt het dat het je wel lukt met verse mango zonder te blancheren?
He Loredana. Hmmm, geen idee. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk zelden mango en gelatine samen gebruik. In dit geval – zo staat ook in het recept – had ik te weinig gelatine gebruikt en werd het ook niet heel erg stijf. Omdat het in een glas zit maakte dat niet zoveel uit maar ik weet niet wat er was gebeurd als ik meer gelatine had toegevoegd. Wel vervelend als je taart niet opstijft! Heb je hem al een tijdje in de koeling staan?
Waw, deze mousse ziet er echt verrukkelijk uit, perfect voor de zomer ,lekker fris! Erg mooie foto ook!