Simone's Kitchen

Mango yoghurt mousse

Phoe, ik heb wel het gevoel dat ik een beetje op een mango overdosis zit en zelf dan heb ik toch  nog een paar weg moeten gooien. Niet omdat ik ze niet meer wist te gebruiken maar die dingen kunnen soms zo ontzettend hard rijp worden dat het gewoon niet leuk meer is. Ik heb inmiddels al begrepen dat ik ze in de vriezer kan doen, maar daar was het simpelweg al te laat voor. Het gebeurt echt in een avondje, dus ik hoop dat mijn laatste mango het nog even volhoudt tot morgenochtend want die is gepland voor het ontbijt.

Wat niet voor het ontbijt is, is dit heerlijke mango toetje. Het is supersimpel en het origineel komt van Epicurious (superleuke en lekkere app overigens voor je Iphone. Ik gebruik hem erg veel en als je let op de ratings die de recepten krijgen dan klopt het bijna altijd. Mijn diner van gisterenavond kwam er ook vandaan….) Bij het commentaar voor dit gerecht stond een aantal keer dat het lekker was maar niet genoeg mango smaak en de ‘diary’ (engelstalige site) was teveel aanwezig. Dus heb ik het recept veranderd. Ook om het gezonder te maken (doe aan de lijn!!) en ik vond het superlekker en fris. Tom ook dus ik denk een goede verandering.

Print recept Pin recept
3.34 van 3 stemmen

Yoghurt mango mousse

Ingrediënten

 • 2/3 rijpe mango’s
 • 500 gr griekse yoghurt
 • 1-2 blaadjes gelatine
 • 1 theelepel vanille extract
 • 65 gr suiker

Instructies

 • Leg de gelatine blaadjes in een kom met koud water en laat minimaal 5 minuten weken.
 • Pureer de mango en voeg de suiker en de vanille toe. Proef of het zoet genoeg is voor je alle suiker toevoegt. Soms zijn de mango’s zo zoet dat je amper extra suiker nodig hebt.
 • Verwarm een beetje van de mangopuree om de gelatine blaadjes in op te lossen.
 • Doe de yoghurt erbij en roer alles goed door.
 • Schenk in glazen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

 1. Avatar

  Waw, deze mousse ziet er echt verrukkelijk uit, perfect voor de zomer ,lekker fris! Erg mooie foto ook!

 2. Avatar

  Ik maak nu een taart met laagjes waarvan twee met mangopuree (720 gr tangopuree en 9 blaadjes gelatine). Het blijft allemaal erg zacht. Ik ging daarom google-en op tangopuree en gelatine en kwam wat informatie tegen waarbij staat dat sommige vruchten zoals kiwi, ananas, mango, etc. een stof bevatten die het werking van de gelatine tegen zit en dat je dan eerst de verse fruit moet blancheren en onmiddellijk afkoelen. Ik heb dat natuurlijk niet gedaan want ik las het achteraf. Hoe komt het dat het je wel lukt met verse mango zonder te blancheren?

  • Simone van den Berg

   He Loredana. Hmmm, geen idee. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk zelden mango en gelatine samen gebruik. In dit geval – zo staat ook in het recept – had ik te weinig gelatine gebruikt en werd het ook niet heel erg stijf. Omdat het in een glas zit maakte dat niet zoveel uit maar ik weet niet wat er was gebeurd als ik meer gelatine had toegevoegd. Wel vervelend als je taart niet opstijft! Heb je hem al een tijdje in de koeling staan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.