Simone's Kitchen

Boerenkool smoothie met maca

Boerenkool smoothie met maca poeder | simoneskitchen.nl

Ik moet bekennen dat ik – ondanks dat ik het zelf bij elkaar deed in de blender – mijn twijfel had over een smoothie met boerenkool. Boerenkool; dan denk ik aan lekkere stevige stamppot met gerookte worst en spekjes. Niet noodzakelijkerwijs aan een drinkbare variant. Maar he, je moet soms eens iets anders proberen en dus deed ik een flinke hand boerenkool in de blender…. Hmmm, er bleven wel erg veel stukjes in rondvliegen. Meer vocht erbij en langer draaien bleek uiteindelijk de truc te doen. De boerenkool is rauw inderdaad, geen idee wat er zou gebeuren als je het gaat koken voor je het gaat blenden. Niet nodig dus.

Boerenkool smoothie met banaan | simoneskitchen.nl

Wat je hier uiteindelijk hebt is een enorme powerboost. Perfect om de dag mee te beginnen of waarom niet eens als lunch gebruiken? Ik heb er tevens maca poeder in gedaan. Macapoeder komt van de wortel van een tweejarige plant die oorspronkelijk uit Peru komt en wordt allerlei magische krachten toebedacht waaronder invloed op de vruchtbaarheid en het libido. Mede daardoor heeft de productie van maca in Peru een enorme vlucht genomen. Er is echter weinig wetenschappelijk bewijs voor de claims gevonden dus wat ervan waar is… dat weet niemand eigenlijk. Maar omdat het ook bevorderend schijnt te zijn voor de energie leek het me een mooie toevoeging aan deze groene smoothie.

Boerenkool smoothie met maca | simoneskitchen.nl

Ik vind wel dat nagenoeg alle groene smoothies iets van een zoetige vrucht nodig hebben. Want boerenkool zo vloeibaar drinken is aan mij niet echt besteed!

Boerenkool smoothie met banaan | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Boerenkool smoothie met wortelsap en maca

Ingrediënten

Instructies

 • Doe eerst de wortelsap met de boerenkool in de blender en draai tot het glad is. Dit kan even duren!
 • Voeg vervolgens de andere ingredienten erbij en draai alles goed door.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

 1. Oooooh? Goed voor de vruchtbaarheid…. 😉
  Ik vind de foto prachtig! De smoothie, euh, nou ja, ik kauw nu eenmaal graag….

 2. Ik zou het altijd even proeven, maar boerenkool en maca in één shake? brrrr… dan moet je er wel heeeel gezond van worden!
  Doe mij de wortel, banaan en ananas maar 🙂

 3. Hoi Simone

  Ik neem regelmatig een boerenkool smoothy.
  Ik doe een flinke hand rauwe boerenkool in de blender
  Met kokoswater ( geen melk) halve avokado en flinke hand
  Blauwe bessen. Erg lekker. Soms wat annanas erbij.
  De maca gebruik ik sinds kort door mijn yoghurt.
  De smaak van maca vind ik opzich niet echt lekker.
  Ik vind het nogal bitter.
  Ik ga het eens door de smoothy proberen.

 4. Ik ben zelf niet zo’n fan van smoothies met boerenkool. Het blijven toch nog wel een beetje stukjes.. Meestal doe ik spinazie in een smoothie, dat wordt helemaal glad!

  Overigens, ik lees altijd allemaal fantastische resultaten van het drinken van groene smoothies maar daar merk ik zelf eigenlijk vrijwel niks van. Jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.