Smoothie met spirulina

Nieuwe high speed blender

Ik krijg vaak de vraag welke blender ik nou gebruik. Sinds kort heb ik een nieuwe highspeedblender van Froothie. Dit is een hele fijne en bovendien eentje met een vrij grote kan. Handig om te vullen en makkelijker schoon te maken dan mijn oude (die verhuist is naar de studio).

Nu heb je voor deze smoothie met spirulina niet perse een high speed blender nodig, maar ook dingen als zaadjes van de frambozen worden fijner in een high speed, dan in een gewone blender. Eerlijk gezegd wil ik nooit anders meer. Ik maak er van alles mee: notenmelk, notenpasta, soep, saus en ja natuurlijk ook smoothies of smoothiebowls.

Deze smoothie met spirulina heeft niet heel veel harde ingrediënten dus dan lukt het nog wel met een gewone blender. Maar zodra je dingen als spinazie of boerenkool gaat toevoegen heb je wel een beetje power nodig.

Affijn, genoeg over blenders. Je weet nu welke ik heb. đŸ™‚ Overigens hebben ze bij Froothie ook nog genoeg andere blenders en juicers. Dus neem vooral een kijkje als je op zoek bent naar een nieuwe.

Smoothie met spirulina

Voor deze smoothie met spirulina deed ik de spirulina er bovenop. Eigenlijk vooral omdat de kleur in combinatie met frambozen echt verschrikkelijk wordt. Haha… Maar goed, je kunt alles ook gewoon mengen en dan niet op de kleur letten. Ik ben nog steeds van plan om een keer die blauwe spirulina te kopen. Vind ik wel echt een bijzondere kleur.

Het maken van de smoothie met spirulina is natuurlijk kinderwerk. Alles in de blender doen, even draaien en klaar!

Je kunt bijvoorbeeld ook deze groene smoothiebowl eens proberen!

Smoothie met spirulina

Smoothie met spirulina

Nog geen review
GangOntbijt

2 personen | 10 minuten
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 200 ml amandelmelk
  • 100 gr frambozen
  • 2 el kokosyoghurt (of meer naar smaak
  • 1 tl spirulina

  • Doe de banaan, amandelmelk en frambozen in een blender en draai glad.
  • Schenk in twee glazen en top met de kokosyoghurt en de spirulina.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 106kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 4g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 1mg | Natrium: 152mg | Kalium: 328mg | Vezels: 5g | Suiker: 10g | Vitamine A: 63IU | Vitamine C: 18mg | Calcium: 154mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.