Whole30 approved kipsalade met venkel

Kipsalade met venkel whole30 approved \ simoneskitchen.nl

Ja het kon natuurlijk niet uitblijven dat jullie hier allemaal van die hele gezonde recepten langs zien komen. Want taarten mag ik even niet en ik kan ze dan wel maken, maar dat is dan een vorm van zelfkastijding vind ik. Ja toch? En dit is gewoon een lekkere salade, of je nu wel of niet een whole30 aan het doen bent! Ik heb de venkel even kort in de pan gebakken omdat ik rauwe venkel wel lekker vindt, maar alleen als het echt heel dun is gesneden en onze mandoline is verdwenen (nou ja, het was een rotding, dus we hebben hem weggedaan) en met een mes zo flinterdun schaven wordt wel heel erg intensief werk.

Whole30 chicken salad-2

Als je de kip al kant en klaar hebt liggen (ideaal om restjes op te maken) dan is het ook nog eens zo klaar. Groente snijden, kip in stukken, venkel even aanbakken en voila; je lunch is gereed. Als avondmaaltijd is het wel iets te licht dus dan kun je er naar smaak nog wat bijdoen. Pasta zou hier ook heel lekker bij zijn of doe er wat gekookte quinoa door. Topper!

Kipsalade met venkel

Ingredients:

  • 350 gram kipfilet, gekookt in zout water en afgekoeld
  • 1 rode paprika
  • 1 venkel knol, dun gesneden en even kort gebakken in kokos olie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 appel
  • 4 el mayonaise
  • 1 el appelcider azijn
  • peper
  • zout

Directions:

  1. Snij de paprika en de appel in blokjes en de bleekselderij in dunne plakjes. Doe bij elkaar in een kom.
  2. Pluk de kip of snij in blokjes
  3. Verhit een koekenpan met wat kokos- of olijfolie en bak hierin de venkel even kort tot het een beetje glazig wordt. Doe bij de rest van de groente. Voeg de kip ook toe.
  4. Maak de dressing door mayo en azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout

 

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

10 comments

  1. Klinkt heerlijk. Ik ben gek op venkel, maar kook er op één of andere manier maar heel weinig mee.

  2. Mmm, dat ziet er echt heel lekker uit. En dan nog gezond ook: twee vliegen in één klap! 🙂

  3. Ja hoor, kom maar door met al die whole30 recepten, nog 1 weekje en dan ga ik mijn 2e poging doen.
    Gaat het jullie goed af deze ronde?

  4. recept:doe haloumi en kleingesneden venkel en oregano in kom met olijfolie+ peper. 2 uur marineren. leg in grill- of koekenpan 3 a 5 minuten. Op bord met de olijfolie erover.
    Makkelijker kan niet.

  5. welke mayo te gebruiken voor paleo ?.met olijfolie is ze te bitter.

  6. Pingback: Venkelsalade met granaatappel en geitenkaas | Simone's Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *