Broccolisalade met geroosterde pompoenzaadjes
Is het jullie al opgevallen dat ik wel erg vaak hetzelfde bord gebruik tegenwoordig… 🙂 Haha… Sorry daarvoor, maar afgezien dat het mijn favoriete bord is, ben ik er ook wat makkelijker in. Deze staat namelijk beneden en het is een stuk sneller om die te gebruiken als om iemand uit te leggen welk bord ik van boven wil hebben. De voorraad props staat namelijk boven in de studio, dus leg jij maar eens uit aan iemand die niet eens weet wat je allemaal hebt, welk bord je dan precies wilt hebben. “Graag die ene met spikkeltjes en zo’n dingetje op de rand…” Of waar die dan moet liggen.. Want dat is nog ingewikkelder. Stellage kasten vol met borden, kopjes, glazen en andere attributen, dozen vol met andere dingen en o ja, ook nog een tafel met recent gebruikte spullen. Niet te doen dus.
Dus ja, voorlopig gewoon wat vaker deze. Maar de inhoud is wel elke keer anders hoor! Afgelopen zaterdag was vriendinnetje Esmee er om me gezelschap te houden en dat kan natuurlijk niet zonder iets gekookt te hebben. Dit keer hadden we voor de lunch deze lekkere broccoli salade bedacht, een valentijns cake (ja ja, want die tijd komt er ook weer aan natuurlijk) en voor het avondeten een soepje.
Ik had al een keer eerder een salade gemaakt met rauwe broccoli en deze salade heb ik dit keer heel even overgoten met kokend water en dat was voldoende om het aller ‘rauwste’ eraf te halen. Ik vond hem erg lekker en die geroosterde pompoenpitten geven het net wat speciaals.
Deze salade is vegetarisch, maar wil je hem vegan maken dan kun je de mayonaise vervangen door olijfolie.
Broccolisalade met geroosterde pompoenzaadjes
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 50 gr hazelnootjes
- 1 rode ui
- 2 el appelciderazijn
- 120 gr pompoenzaadjes
- 2 el maple syrup
- 1 el bruine suiker
- snufje zout
- zwarte peper
- 50 gr granaatappelpitjes
Dressing
- 2 el mayonaise
- 2 el appelciderazijn
- peper
- zout
Instructies
- Doe de broccoli in de keukenmachine en maal fijn tot de grote van rijst/couscous. Overgiet met kokend water en laat afkoelen en uitlekken
- Rooster de hazelnootjes en snij de rode ui in dunne ringetjes. Laat de ui even weken in 2 el appelazijn
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C en mix de pompoenzaadjes met de maple syrup, bruine suiker, zwarte peper en tl zout. Schep door elkaar en spreid uit op een bakblik en rooster in de oven voor ongeveer 15 minuten
- Maak de dressing door de ingrediënten te mengen met elkaar.
- Mix de broccoli met de hazelnootjes, de rode ui, de granaatappelpitjes en strooi als laatste de geroosterde pompoenpitjes erover. Serveer met de dressing.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Ik ga m maken vanavond! Ik stuur je een foto 🙂
Lekker! Ben benieuwd wat je ervan vind!
Mmmm, lijkt me heerlijk. Gelukkig bestaat er ook Vegan mayonaise tegenwoordig, dus dat kan je dan gewoon gebruiken voor de Vegan variant.
Deze salade lijkt me heel lekker!
Ga ik snel eens maken 😀