Simone's Kitchen

Frisse kip-walnoot lunchsalade

Kip-walnootsalade

Kip-walnootsalade

Deze heerlijke kip-walnootsalade ga ik straks maar even maken geloof ik. Iedereen heeft het over de coronakilo’s… Nou ik heb er ook zwaar last van (zwaar…haha) dus het is echt tijd om weer even normaal te gaan doen.

Brenda organiseert trouwens een toffe whole30 at home op het moment. Begint vandaag en ik had er graag aan meegedaan, maar er zijn meerdere redenen waarom dat nu even niet zo heel handig is. Dus die komt binnenkort. Voor nu ga ik eens beginnen met weer normaal eten.

Lunch met groente

Mijn lunch heeft de laatste dagen vooral bestaan uit een snel broodje met ham of een cracker met roomboter en hagelslag. Nou niet meteen het prototype van een gezonde lunch. Groente was altijd mijn lunch. Een lekkere salade met wat er nog in de koeling lag, maar op de een of andere manier is dat er een beetje bij ingeschoten.

Lekkere lunchsalade met kip en walnoot

Deze heerlijke kip-walnootsalade is misschien niet meteen met heel veel groente maar het is in ieder geval wel een goed begin om wat gezonder te eten. Als beleg op een fijne lijnzaadcracker is het heerlijk, maar je kunt er ook een maaltijdsalade van maken door er bijvoorbeeld extra veldsla aan toe te voegen. Of rucola of wat voor sla je dan ook lekker vindt.

Of eet het met slaschuitjes. Dat is altijd een van mijn favoriete manieren om een salade te eten.

Ik ga in ieder geval serieus de strijd aan tegen de corona kilo’s. Grappig trouwens hoe dat binnen no time een uitdrukking is geworden. Op instagram zie je de een na de andere verwijzing eraan voorbij komen.

Ben je fan van een goede salade? Probeer dan ook eens deze lekkere Thaise stijl salade met kip uit.

Kip met walnootsalade
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Kip met walnootsalade

Deze salade is als beleg voor brood of crackers voldoende voor vier personen
Bereidingstijd: 25 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr kipfilet
  • 50 gr walnoten gehakt
  • 2-3 wortels geraspt (ongeveer 75 gr)
  • 20 gr peterselie ongeveer een half bosje, fijngehakt
  • Dressing:
  • 3 el mayonaise
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout
  • ½ tl cayennepeper
  • lijnzaadcrackers om te serveren

Instructies

  • Doe de kipfilet in een pannetje water met zout en breng aan de kook. Laat het even doorkoken voor ongeveer 10 minuten tot de kip goed gaar is. Haal uit het water en laat een beetje afkoelen.
  • Trek de kip met je vingers of met twee vorken uit elkaar en doe in een kom. Voeg de gehakte walnoten, de gehakte peterselie en de geraspte wortel erdoor en meng goed door.
  • Maak de dressing door de ingredienten te combineren en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de dressing door de salade en roer goed door.
  • De salade is heerlijk om zo te eten maar ook erg lekker op bijvoorbeeld een lijnzaadcracker.
Gang: Lunch
Trefwoord: kip, walnoot

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.