Chocolade muffins; alleen van de naam al word ik blij. Heerlijk! Maar ik ben nu eenmaal een liefhebber van chocola, dus daar maak je al snel blij mee. Deze chocolade muffins zijn bovendien ook nog een glutenvrij, lactosevrij en dus geschikt voor nagenoeg iedereen.

Heb je een noten allergie dan kun je het amandelmeel vervangen voor chufameel.

chocolade muffins

Glutenvrije chocolade muffins

Om deze muffins met chocola te maken gebruik je geen chocoladereep maar cacao. Dat maakt het sneller en makkelijker en gebruik je rauwe cacao dan weet je dat je goed zit met de smaak. Als zoetmiddel gebruik ik hier twee grote bananen. Zorg dan wel dat de bananen goed rijp zijn want dat bepaald voor het grootste gedeelte de smaak van de chocolade muffins.

De ahornsiroop die ik heb toegevoegd is in principe optioneel en niet perse nodig. Wil je dus liever geen extra zoetstof gebruiken dan kun je het makkelijk weglaten.

Amandelmeel

Dat ik fan ben van amandelmeel is vast geen verrassing meer. Ik vind het altijd heerlijk om in bakrecepten amandelmeel te gebruiken en in deze muffins is het ook echt een aanvulling. Ben je echter allergisch voor noten dan kun je het amandelmeel goed vervangen voor chufameel. Of probeer eens bakbananenmeel.

In dat geval laat je uiteraard ook de gehakte amandelen weg. Je kunt dit eventueel vervangen door er wat cacaonibs bovenop te strooien. Dat is zeker goed mogelijk.

Muffins met chocola

De chocolade muffins bak ik altijd in siliconen vormpjes. Die vind ik voor nagenoeg alle soorten muffins de beste manier. Ik vet ze wel alsnog even in en ze komen er eigenlijk altijd perfect uit. Dus heb je nog geen siliconen muffin vormpjes dan zou ik zeker overwegen om die aan te schaffen. Je kunt ze ook keer op keer gebruiken dus uiteindelijk is het nog goedkoper ook.

chocolade muffins

Chocolade muffins

Nog geen review
GangKoek en gebak
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten
totaal 30 minuten

12 mufins

Materiaal

Ingrediënten


  • Verwarm de oven op 180˚C en bekleed een muffinblik met papiertjes of gebruik siliconen vormpjes.
  • Doe alle ingredienten, behalve de amandelen en de cacaonibs in een blender en draai glad. Roer de amandelen en cacaonibs erdoorheen.
  • Verdeel over de vormpjes en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 188kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 7g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 41mg | Natrium: 166mg | Kalium: 145mg | Vezels: 4g | Suiker: 5g | Vitamine A: 73IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 61mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.