Appel-wortelcake and it’s my party!

Appel-wortelcake en een klein feestje
Het is vandaag mijn verjaardag dus ik dacht ik maak er een klein beschaafd feestje van en trakteer vandaag op appel-wortelcake. Lekker en makkelijk om te maken. Bovendien ook nog eens glutenvrij en paleo proof. Wat wil een mens nog meer? Nou bijvoorbeeld dat dat ouder worden eens iets minder snel zou verlopen. Echt… het lijkt serieus elk jaar sneller te gaan. Dat is dan waarschijnlijk ook een teken aan de wand. Een teken aan de wand van het ouder worden.
Maar dat mag de pret niet drukken! Niet dat ik mijn verjaardag vier hoor. Daar ben ik 30 geleden mee opgehouden. Niet helemaal mijn ding zeg maar. Evengoed dus toch een kleine traktatie… 🙂 Wil je nog beter uitpakken dan is deze appeltaart ook echt heel erg lekker!
Glutenvrije appel-wortelcake
Deze glutenvrije appel-wortelcake is echt heel makkelijk om te maken. Er gaat maar heel weinig zoetstof in zodat het niet echt een hele zoete cake wordt. Dat maakt het ook meteen heel geschikt om te gebruiken als ontbijtcake. Ik maak deze cake meestal in het weekend, laat het volledig afkoelen en snij dan de cake in plakken.
De plakken vries ik vervolgens per twee in naast elkaar. Dus niet op elkaar stapelen en dan invriezen. Door het op die manier te doen kan ik ’s morgens snel twee plakjes uit de vriezer halen. Als ik ze meeneem ontdooien ze vanzelf onderweg en wil ik het thuis eten dan doe ik ze even in de broodrooster.
In beide gevallen is het ideaal als snel ontbijt en altijd lekker! Je hebt er geen beleg bij nodig maar wil je er toch nog iets op, denk dan bijvoorbeeld aan wat plakjes appel met wat amandelpasta.
Appel-wortelcake
Benodigdheden
Ingrediënten
- 150 gr appelmoes ongezoet
- 6 eieren
- 1 tl vanille
- 120 ml kokosolie
- 2 el ahornsiroop
- 1 el appelciderazijn
- 180 gr geraspte wortel
- 1 appel in stukjes gesneden
- 85 gr kokosmeel
- 1 el kaneel
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl baking soda
- ½ tl zeezout
- 2 el geraspte kokos
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bekleed je cakeblik met bakpapier en zet opzij.
- Meng de appelmoes met ei, vanille, kokosolie, ahornsiroop, appelcider en wortel en roer alles goed door.
- Doe over in cakeblik en strijk glad aan de bovenkant met een lepel. Strooi de kokos eroverheen en bak voor 50 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin.
- Laat volledig afkoelen voor je de cake aansnijdt.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Hallo Simone (leuke naam 😉)
Gisteravond deze cake gemaakt. Wel wat kokosbloesemsuiker erbij gedaan, misschien dat daarom de cake wat kleffer is dan op jouw foto? Maar lekker is ie!
Haha, hele leuke naam.. 😉 Ik denk dat de suiker niet perse de reden is geweest. Maar soms is de wortel wat natter dan anders. Of de appel. Is soms lastig te achterhalen waarom iets zo is!