Heerlijke glutenvrije appel-wortelcake

Appel-wortelcake en een klein feestje

Het is vandaag mijn verjaardag dus ik dacht ik maak er een klein beschaafd feestje van en trakteer vandaag op appel-wortelcake. Lekker en makkelijk om te maken. Bovendien ook nog eens glutenvrij en paleo proof. Wat wil een mens nog meer? Nou bijvoorbeeld dat dat ouder worden eens iets minder snel zou verlopen. Echt… het lijkt serieus elk jaar sneller te gaan. Dat is dan waarschijnlijk ook een teken aan de wand. Een teken aan de wand van het ouder worden.

Maar dat mag de pret niet drukken! Niet dat ik mijn verjaardag vier hoor. Daar ben ik 30 geleden mee opgehouden. Niet helemaal mijn ding zeg maar. Evengoed dus toch een kleine traktatie… 🙂 Wil je nog beter uitpakken dan is deze appeltaart ook echt heel erg lekker!

Glutenvrije appel-wortelcake

Deze glutenvrije appel-wortelcake is echt heel makkelijk om te maken. Er gaat maar heel weinig zoetstof in zodat het niet echt een hele zoete cake wordt. Dat maakt het ook meteen heel geschikt om te gebruiken als ontbijtcake. Ik maak deze cake meestal in het weekend, laat het volledig afkoelen en snij dan de cake in plakken.

De plakken vries ik vervolgens per twee in naast elkaar. Dus niet op elkaar stapelen en dan invriezen. Door het op die manier te doen kan ik ’s morgens snel twee plakjes uit de vriezer halen. Als ik ze meeneem ontdooien ze vanzelf onderweg en wil ik het thuis eten dan doe ik ze even in de broodrooster.

In beide gevallen is het ideaal als snel ontbijt en altijd lekker! Je hebt er geen beleg bij nodig maar wil je er toch nog iets op, denk dan bijvoorbeeld aan wat plakjes appel met wat amandelpasta.

appel-wortelcake

Appel-wortelcake

4 van 1 stem
GangDessert/zoet

Deze cake is zeker niet zoet. Wil je hem wat zoeter dan kun je er wat kokosbloesemsuiker aan toevoegen of gebruik meer ahornsiroop.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 50 minuten

12 plakken

Materiaal

Ingrediënten

  • 150 gr appelmoes ongezoet
  • 6 eieren
  • 1 tl vanille
  • 120 ml kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el appelciderazijn
  • 180 gr geraspte wortel
  • 1 appel in stukjes gesneden
  • 85 gr kokosmeel
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl zeezout
  • 2 el geraspte kokos

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed je cakeblik met bakpapier en zet opzij.
  • Meng de appelmoes met ei, vanille, kokosolie, ahornsiroop, appelcider en wortel en roer alles goed door.
  • Zeef kokosmeel, kaneel, bakpoeder, baking soda en zeezout en vouw dit door elkaar.
  • Doe over in cakeblik en strijk glad aan de bovenkant met een lepel. Strooi de kokos eroverheen en bak voor 50 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin.
  • Laat volledig afkoelen voor je de cake aansnijdt.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 185kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 4g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 11g | Cholesterol: 82mg | Natrium: 207mg | Kalium: 158mg | Vezels: 4g | Suiker: 6g | Vitamine A: 2633IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 46mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Hier vertelde ik ook over ons weekend weg in Delden!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.