Muffins met appel en cassave

Muffins met appel
We hebben weer een lekkere muffin voor je! Dit keer een muffin met appel en cassavemeel. Ik vind het leuk om voor glutenvrije muffins zo nu en dan te wisselen met meelsoorten. Mijn favoriete soorten zijn amandelmeel, chufameel en cassavemeel. Het fijne is dat ze min of meer uitwisselbaar zijn. Vooral cassave en chufa kun je 1 op 1 met elkaar wisselen. De smaak is wel anders maar daarmee maak je deze muffins met appel elke keer weer anders.
De tapioca voor de muffins is nodig als bindmateriaal. Aangezien je gluten mist heb je iets nodig om het aan elkaar te ‘plakken’. Heb je geen tapioca dan kun je dit vervangen door arrowroot.
Beslag
Behalve de eieren gaat er geen vocht in deze muffins, dus het beslag is flink stevig. Dat betekent dat je het een beetje in de vormpjes moet drukken met je handen of met een lepel. Ik gebruik voor glutenvrij bakken altijd siliconen vormpjes zodat ik ze er ook weer makkelijk uit krijg.
Nog meer muffins:
Muffins met appel en cassave
Benodigdheden
- Muffinblik voor 12 muffins
Ingrediënten
- 4 eieren
- 3 appels geraspt
- 1 limoen rasp
- 80 gr cassave
- 30 gr tapioca
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 1 el kaneel
- 1/2 tl zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Roer de geraspte appel om met de tapioca. Voeg hier kaneel, limoenrasp, cassavemeel, kokosbloesemsuiker en een snufje zout aan toe.
- Roer het geheel goed om zodat het een geheel vormt. Bekleed de muffinvorm met siliconen vormpjes, vet deze goed in en doe hier het beslag in.
- Het beslag is vrij stevig, dus druk het een beetje aan in de vormpjes. Het rijst niet dus je kunt de vormpjes vol doen.
- Bak voor ongeveer 25-30 minuten of tot gaar en goudbruin
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.