appelmuffins met cassave

Muffins met appel

We hebben weer een lekkere muffin voor je! Dit keer een muffin met appel en cassavemeel. Ik vind het leuk om voor glutenvrije muffins zo nu en dan te wisselen met meelsoorten. Mijn favoriete soorten zijn amandelmeel, chufameel en cassavemeel. Het fijne is dat ze min of meer uitwisselbaar zijn. Vooral cassave en chufa kun je 1 op 1 met elkaar wisselen. De smaak is wel anders maar daarmee maak je deze muffins met appel elke keer weer anders.

De tapioca voor de muffins is nodig als bindmateriaal. Aangezien je gluten mist heb je iets nodig om het aan elkaar te ‘plakken’. Heb je geen tapioca dan kun je dit vervangen door arrowroot.

Beslag

Behalve de eieren gaat er geen vocht in deze muffins, dus het beslag is flink stevig. Dat betekent dat je het een beetje in de vormpjes moet drukken met je handen of met een lepel. Ik gebruik voor glutenvrij bakken altijd siliconen vormpjes zodat ik ze er ook weer makkelijk uit krijg.

Nog meer muffins:

appelmuffins met cassave

Muffins met appel en cassave

Nog geen review
GangOntbijt
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 25 minuten
totaal 40 minuten

12 muffins

Materiaal

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 3 appels geraspt
  • 1 limoen rasp
  • 80 gr cassave
  • 30 gr tapioca
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl zout

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Roer de geraspte appel om met de tapioca. Voeg hier kaneel, limoenrasp, cassavemeel, kokosbloesemsuiker en een snufje zout aan toe.
  • Roer het geheel goed om zodat het een geheel vormt. Bekleed de muffinvorm met siliconen vormpjes, vet deze goed in en doe hier het beslag in.
  • Het beslag is vrij stevig, dus druk het een beetje aan in de vormpjes. Het rijst niet dus je kunt de vormpjes vol doen.
  • Bak voor ongeveer 25-30 minuten of tot gaar en goudbruin

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 84kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 2g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 55mg | Natrium: 42mg | Kalium: 72mg | Vezels: 1g | Suiker: 6g | Vitamine A: 105IU | Vitamine C: 3mg | Calcium: 23mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.