Deze lekkere kokos-wortelcake is net weer anders dan de standaard carrotcake door het gebruik van extra veel kokos.

Kokos-wortelcake | simoneskitchen.nl

Kokos-wortelcake

Ken je die mop van dat konijn die naar de bakker ging en elke keer vroeg om worteltaart? Nou in de tijd dat die mop de ronde deed had ik nog nooit van worteltaart gehoord. Ik dacht dat het ook gewoon niet bestond. Vraag me niet waarom, maar ja groente in een taart was toen nog een vreemd concept voor mij. We hebben het nu natuurlijk wel over jaaaaaren geleden he.

Dus toen ik voor de eerste keer hoorde over carrotcake was ik geĂŻntrigeerd. Bleek niet een hele goede versie te zijn die ik kreeg voorgeschoteld maar een eerste poging om het zelf te bakken was een stuk succesvoller.

Kokos-wortelcake | simoneskitchen.nl

Met kokos

Inmiddels heb ik vele worteltaarten, wortelcake of carrotcake’s gemaakt en gebakken. Ik maakte glutenvrije varianten en varianten met nog weer andere smaken erin. Dit keer koos ik voor kokos. Ik ben sowieso dol op kokos dus dat mag je van mij in heel veel dingen doen. Niet verplicht natuurlijk maar hou je van kokos dan wil je deze kokos-wortelcake ook een keer maken.

Kokos-wortelcake | simoneskitchen.nl

Roomkaas

De cake is makkelijk en erg lekker. Let alleen even op welke roomkaas je erop smeert want wij (ik was met Esmée aan het koken) gebruikten Philadelphia maar dat bleek een beetje zoutig te zijn. Ik dacht altijd dat het neutraal was maar dus niet. Beter dus iets van monchou of zo nemen. Superlekker met pasen (want het voorjaar is weer begonnen! Whiehoo!) maar natuurlijk ook niet verkeerd om zomaar te maken!

Kokos-wortelcake | simoneskitchen.nl

Kokos-wortelcake

No ratings yet
GangKoek en gebak
KeukenPasen

Een heerlijke worteltaart maar dan met kokos
clock
voorbereiding 10 minuten
bereiding 40 minuten
totaal 50 minuten

8 personen

Materiaal

  • Bakblik van 20 x 30 cm

Ingrediënten

Topping:

  • 200 gr roomkaas
  • 25 gr suiker of naar smaak
  • sap van 1/2 citroen
  • 50 gr geraspte kokos

  • Neem een bakblik van 20 x 30 cm en bekleed die met bakpapier of smeer goed in met boter. Verwarm de oven voor op 180ËšC. Smelt de boter in een steelpan en laat 5 minuten afkoelen.
  • Voeg de suiker, vanille en de eieren toe en klop dit glad met een houten lepel. Roer het bakmeel erdoor, de kokos en 1/4 tl zout. Roer als laatste de geraspte wortel en de specerijen erdoor.
  • Bak in de oven voor een minuut of 40 of tot goudbruin. Laat volledig afkoelen voor je de topping erop doet
  • Meng voor de topping de roomkaas met de suiker en klop het glad met het citroensap. Smeer een royale laag over de afgekoelde wortelcake en bestrooi dit met de geraspte kokos.
  •  

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 678kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwit: 8g | Vet: 44g | Verzadigd vet: 29g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g | Transvet: 1g | Cholesterol: 154mg | Natrium: 326mg | Kalium: 241mg | Vezels: 3g | Suiker: 44g | Vitamine A: 5384IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 60mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.