Halloween mummy tortilla's | simoneskitchen.nl

Snelle Halloween snacks

Ik vind Halloween stiekem best wel leuk, ook al doen we er op de dag zelf eigenlijk zelden wat mee, maar het blijft een soort van sport om toch elke keer weer een leuke Halloween snack te maken. Zoals deze halloween bananen of wat dacht je van de gevulde spinneneitjes. Esmée was er dit keer snel bij en toen we ergens begin september samen gingen koken kwam ze met het idee om een paar Halloween dingen te maken. We kozen onder andere voor deze halloween tortilla.

Halloween mummy tortilla's | simoneskitchen.nl

Halloween tortilla

Ben ik voor de verandering eens een keer op tijd met het inplannen van een gerecht voor een feestdag. Deze snelle Halloween mummy tortilla’s zijn ook nog eens lekker en ongetwijfeld een hit met kinderen. Nu heb ik die niet dus daar kan ik niet helemaal over oordelen maar ik kan me zo voorstellen dat kids het leuk vinden om de tortilla’s zo eng mogelijk uit te dossen…

Het maken van de Halloween tortilla is letterlijk kinderspel. Je neemt een tortilla, snijdt daar een cirkel uit ter grootte van ongever 10-15 cm. Vervolgens beleg je die met een lekker beleg naar keuze. Met de overgebleven stukken tortilla maak je de mummy wraps. Die leg je kriskras over de vulling heen. Je maakt oogjes met stukken olijf en eventueel tandjes met wat maiskorrels.

De olijfringen kun je vervolgens voor de halloween tortilla’s afmaken door er een dotje ketchup in te doen zodat het net lijkt of het echte oogjes zijn. En voila; binnen no time heb je je halloween tortilla’s af!

Halloween mummy tortilla's | simoneskitchen.nl

Halloween mummy tortilla’s

4 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

6 porties

Ingrediënten

  • 12 mini tortilla’s
  • 300 gram gehakt
  • 2 tl kruidenmix Picadillo
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 zakje geraspte pittige kaas
  • potje olijven schijfjes
  • blikje mais
  • ketchup

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Pak een ruime koekenpan en verhit hier wat olie in. Bak vervolgens de ui tot hij glazig is. Voeg het gehakt en de kruiden toe aan de ui en bak het gehakt rul tot het gaar is.
  • Breng op smaak met zout indien nodig. (in de piccadillo mix zit geen zout)
  • Zet je gehaktmengsel even opzij en bekleed een bakplaat met een stuk keukenpapier. Leg hier zes mini tortilla’s op. Van de andere tortilla’s snij je reepjes. Leg deze even opzij.
  • Bestrijk de hele tortilla’s met wat ketchup. Hieroverheen verdeel je het gehakt met de ui en kruiden. Bestrooi dit ruim met de geraspte kaas.
  • Leg nu de gesneden reepjes tortilla over de kaas heen en zorg dat je ruimte overhoudt voor oogjes en tanden. De tanden maak je met wat maiskorrels, de olijfjes zijn de ogen en met een druppeltje ketchup in het ringetje maak je de ogen nog “echter”
  • Zet het bakblik met de tortilla’s in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten tot de kaas gesmolten is.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Probeer vooral ook deze duivelse kaasballetjes uit!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.