Halloween mummy tortilla’s

Halloween mummy tortilla's | simoneskitchen.nl

Snelle Halloween snacks

Ik vind Halloween stiekem best wel leuk, ook al doen we er op de dag zelf eigenlijk zelden wat mee, maar het blijft een soort van sport om toch elke keer weer een leuke Halloween snack te maken. Esmée was er dit keer snel bij en toen we ergens begin september samen gingen koken kwam ze met het idee om een paar Halloween dingen te maken.

Halloween mummy tortilla's | simoneskitchen.nl

Ben ik voor de verandering eens een keer op tijd met het inplannen van een gerecht voor een feestdag. Deze snelle Halloween mummy tortilla’s zijn ook nog eens lekker en ongetwijfeld een hit met kinderen. Nu heb ik die niet dus daar kan ik niet helemaal over oordelen maar ik kan me zo voorstellen dat kids het leuk vinden om de tortilla’s zo eng mogelijk uit te dossen…

Halloween mummy tortilla's

Ingredients:

  • 12 mini tortilla's
  • 300 gram gehakt
  • 2 theelepels kruidenmix Picadillo
  • 1 ui, gesnipperd
  • zak geraspte pittige kaas
  • potje olijven (schijfjes)
  • blikje mais
  • ketchup

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Pak een ruime koekenpan en verhit hier wat olie in. Bak vervolgens de ui tot hij glazig is. Voeg het gehakt en de kruiden toe aan de ui en bak het gehakt rul tot het gaar is.
  3. Breng op smaak met zout indien nodig. (in de piccadillo mix zit geen zout)
  4. Zet je gehaktmengsel even opzij en bekleed een bakplaat met een stuk keukenpapier. Leg hier zes mini tortilla's op. Van de andere tortilla's snij je reepjes. Leg deze even opzij.
  5. Bestrijk de hele tortilla's met wat ketchup. Hieroverheen verdeel je het gehakt met de ui en kruiden. Bestrooi dit ruim met de geraspte kaas.
  6. Leg nu de gesneden reepjes tortilla over de kaas heen en zorg dat je ruimte overhoudt voor oogjes en tanden. De tanden maak je met wat maiskorrels, de olijfjes zijn de ogen en met een druppeltje ketchup in het ringetje maak je de ogen nog "echter"
  7. Zet het bakblik met de tortilla's in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten tot de kaas gesmolten is.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *