Simone's Kitchen

Rabarber hazelnoot plaatkoek

Rabarber hazelnoot plaatkoek | simoneskitchen.nl

En? Ben jij al los gegaan met de rabarber? Ik heb er de hele tijd op zitten wachten om dan vervolgens toch nog het moment te missen dat het ineens, hopla, in de winkels lag. Maar ze zijn er weer hoor; die mooie roze stengels met die heerlijke smaak waar je zoveel lekkers mee kunt maken!

Rabarber hazelnoot cake | simoneskitchen.nl

En deze is zo lekker dat we – geheel tegen de principes in – alles zelf hebben gehouden. Meestal geven we de nodige stukken weg aan de buren, vrienden of familie. Puur uit eigen belang natuurlijk maar als we alles op zouden eten, zouden we binnen no time geheel en al dicht groeien. Maar deze… deze was gewoon té lekker. We aten hem bij de koffie, als ontbijt en gewoon voor ‘even’ tussendoor. En voor we er erg in hadden was alles op. Je bent dus gewaarschuwd!

Het recept komt uit Hét bakboek van Delicious. Voor meer recepten met rabarber kun je hier kijken

Rabarber hazelnoot cake | simoneskitchen.nl
rabarber hazelnoot cake | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Rabarber hazelnoot cake

Ik gebruikte hiervoor een vierkante bakvorm en bekleedde deze met bakpapier om plakken te voorkomen.
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 40 min
Totale tijd: 55 min
Porties: 8

Ingrediënten

  • 550 gram jonge rabarber
  • 240 gram poedersuiker
  • 50 gram bloem
  • 1,5 tl kaneel
  • 100 gram blanke hazelnoten gemalen
  • 25 gram amandelmeel
  • 185 gram boter gesmolten
  • 6 eiwitten
  • 1,5 el donkere basterdsuiker

Kruimelmengsel:

  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram bloem
  • 40 gram zachte boter
  • 60 gram amandelschaafsel
  • rasp van 1 sinaasappel

Instructies

  • Meng de suiker en de bloem samen in een kom en wrijf de boter erdoor, zodat je een kruimelig mengsel krijgt. Wrijf het amandelschaafsel en de rasp er gelijkmatig door.
  • Snij de uiteinden van de rabarber eraf en snijde stengels in stukjes van ongeveer 2 cm. Je hebt in totaal 325 gram rabarber nodig.
  • Verwarm de oven voor op 190 C.  Zeef de poedersuiker, bloem en kaneel en voeg de gemalen hazelnoten en het amandelmeel erbij.
  • Spatel de boter en de eiwitten losjes erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en verdeel hier de helft van het kruimelmengsel over. Doe dan de rabarber erop en vervolgens de rest van het kruimelmengsel.
  • Strooi de basterdsuiker erover en bak de cake ongeveer 40 minuten in de oven of tot deze stevig is.
  • Laat tien minuten afkoelen in de vorm. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.