Het koekjesbak seizoen is weer aangebroken. En dat kun je natuurlijk vieren met heerlijke kerstkoekjes of willekeurig welk koekjes recept dan ook, maar het feit is dat er steeds meer mensen glutenvrije koekjes willen eten. Om het zoeken wat makkelijker te maken in deze tijd van het jaar heb ik mijn 7 favoriete glutenvrije koekjes voor je op een rij gezet.

Van heerlijke speculaas tot kokosmakronen. En check hier voor meer glutenvrije bakrecepten.

Glutenvrij bakken is voor sommige mensen nog een uitdaging maar het is in de basis niet heel ingewikkeld. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je glutenvrije koekjes wilt gaan bakken. De eerste is dat het deeg over het algemeen wat fragieler is dan deeg met gluten. Merk je nou dat het echt compleet uit elkaar valt dan kun je een paar dingen doen.

Ik voeg vaak een eiwit toe in dat geval om het wat beter te binden maar ook ingrediënten zoals arrowroot, lijnzaad of chiazaad hebben een bindende werking. Die kun je dus ook goed gebruiken om je glutenvrije koekjes wat steviger te maken.

9 x glutenvrije koekjes recepten

Glutenvrije speculaasjes

De rij met glutenvrije koekjes zou niet compleet zijn zonder het recept voor deze overheerlijke glutenvrije speculaasjes. Heel makkelijk en qua smaak doen ze zeker niet onder voor traditionele speculaas!

glutenvrije speculaas

Glutenvrije madeleines met citroen

Deze glutenvrije madeleines waren de eerste poging met dit soort madeleines en ik was meteen verkocht. Deze zijn echt zo lekker!

glutenvrije madeleines

Chocolate chip koekjes

Een lijst met glutenvrije koekjes is natuurlijk niet compleet zonder deze overheerlijke chocolate chip koekjes.

paleo Chocolate chip koekjes

Keto koekjes

Deze keto koekjes zijn vrij neutraal van smaak maar dat maakt ze ideaal om er een hartige of een zoete variant van te maken naar smaak!

Keto koekjes

Snelle amandelkoekjes

Deze heerlijke en snelle kokos-amandelkoekjes zijn ideaal als je nog even snel wat koekjes wilt bakken voor je glutenvrije visite!

Snelle kokoskoekjes

Kokosmakronen met cacao

De laatste twee koekjes in de rij met glutenvrije koekjes zijn beide kokosmakronen. Die hoewel enigszins op elkaar lijkend toch beiden een totaal andere smaak hebben! Deze kokosmakronen met chocola hebben een lekkere crunch door de cacaostukjes erin.

Paleo kokosmakronen

Perzik kokosmakronen

Deze kokosmakroon met perzik is dan net weer anders dan de voorgaande door het toevoegen van kleine stukjes perzik. Daardoor blijven de koekjes ook langer goed!

glutenvrije koekjes perzik kokosmakronen

Pistachekoekjes

Ik hou enorm van pistachenootjes. Niet alleen van de smaak maar die kleur vind ik geweldig. In deze lekkere pistachekoekjes zit natuurlijk volop pistache!

Glutenvrije pistache koekjes | simoneskitchen.nl

Pompoenpitkoekjes met cranberries

En last maar zeker not least deze heerlijke pompoenpitkoekjes met cranberries. Perfect ook voor het feestelijke seizoen!

pompoenpitkoekjes

Delen is fijn!