pompoenpitkoekjes

Glutenvrije pompoenpitkoekjes

Het is tijd voor koekjes! En wel deze glutenvrije pompoenpitkoekjes. Leuk woord voor scrabble.. 🙂 Deze makkelijke koekjes heb je in no time gemaakt.

Er zit een mix in van amandelmeel en kokosmeel en het deeg is aan de stevige kant. Ik merk dat ik de pompoenpitkoekjes het makkelijkste maak als ik het deeg even met de hand doorkneed. Dan wordt het vocht goed verdeeld. Blijft het nou echt te droog? Gebruik dan een extra eiwit om het wat meer vocht te geven en het beter te kunnen vormen zonder dat het uit elkaar valt.

Mixen met pompoenpitten en cranberries

Ik vind deze koekjes echt heel lekker met de pompoenpitten en de cranberries. De gedroogde cranberries geven de koekjes ook meteen een beetje een zoet smaakje. Je kunt de cranberries overigens ook goed vervangen door bijvoorbeeld rozijnen of stukjes gedroogd fruit naar keuze.

De koekjes zijn overigens al zoet door de honing. Je kunt de honing vervangen door ahornsiroop maar niet door gewone suiker. Dan kom je echt vocht te kort.

De koekjes vorm je met je handen tot balletjes en deze druk je vervolgens met de palm van je hand even wat platter op de bakplaat voor je ze in de oven zet. In een minuutje of 20 zijn de pompoenpitkoekjes vervolgens klaar.

Check ook zeker eens deze glutenvrije madeleines!

pompoenpitkoekjes

Pompoenpitkoekjes met cranberries

5 van 2 stemmen
GangKoek
Keukenpaleo

Lekker knapperige glutenvrije koekjes met pompoenpitten
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten
totaal 30 minuten

10 koekjes

Ingrediënten


  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng de kokosolie, honing, vanille en het ei en klop dit even door.
  • Voeg de meelsoorten, bakpoeder en de pompoenpitten en cranberries toe en mix het goed (desnoods met je handen) tot een stevig deeg.
  • Neem een bakplaat en rol 10 balletjes van het deeg. Leg ze op de bakplaat en druk ietsje aan met je vingers.
  • Zet in de oven voor 15-20 minuten of tot goudbruin

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 167kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 4g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 16mg | Natrium: 16mg | Kalium: 96mg | Vezels: 3g | Suiker: 10g | Vitamine A: 24IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 48mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.