Simone's Kitchen

Pompoenpitkoekjes met cranberries

pompoenpitkoekjes

Glutenvrije pompoenpitkoekjes

Het is tijd voor koekjes! En wel deze glutenvrije pompoenpitkoekjes. Leuk woord voor scrabble.. 🙂 Deze makkelijke koekjes heb je in no time gemaakt.

Er zit een mix in van amandelmeel en kokosmeel en het deeg is aan de stevige kant. Ik merk dat ik de pompoenpitkoekjes het makkelijkste maak als ik het deeg even met de hand doorkneed. Dan wordt het vocht goed verdeeld. Blijft het nou echt te droog? Gebruik dan een extra eiwit om het wat meer vocht te geven en het beter te kunnen vormen zonder dat het uit elkaar valt.

Mixen met pompoenpitten en cranberries

Ik vind deze koekjes echt heel lekker met de pompoenpitten en de cranberries. De gedroogde cranberries geven de koekjes ook meteen een beetje een zoet smaakje. Je kunt de cranberries overigens ook goed vervangen door bijvoorbeeld rozijnen of stukjes gedroogd fruit naar keuze.

De koekjes zijn overigens al zoet door de honing. Je kunt de honing vervangen door ahornsiroop maar niet door gewone suiker. Dan kom je echt vocht te kort.

De koekjes vorm je met je handen tot balletjes en deze druk je vervolgens met de palm van je hand even wat platter op de bakplaat voor je ze in de oven zet. In een minuutje of 20 zijn de pompoenpitkoekjes vervolgens klaar.

Check ook zeker eens deze glutenvrije madeleines!

pompoenpitkoekjes
Print recept Pin recept
No ratings yet

Pompoenpitkoekjes met cranberries

Lekker knapperige glutenvrije koekjes met pompoenpitten
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 10 koekjes

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng de kokosolie, honing, vanille en het ei en klop dit even door.
  • Voeg de meelsoorten, bakpoeder en de pompoenpitten en cranberries toe en mix het goed (desnoods met je handen) tot een stevig deeg.
  • Neem een bakplaat en rol 10 balletjes van het deeg. Leg ze op de bakplaat en druk ietsje aan met je vingers.
  • Zet in de oven voor 15-20 minuten of tot goudbruin
Gang: Koek
Keuken: paleo
Trefwoord: pompoenpit

Voedingswaarde

Calorieën: 167kcal, Koolhydraten: 16g, Eiwit: 4g, Vet: 11g, Verzadigd vet: 4g, Transvet: 1g, Cholesterol: 16mg, Natrium: 16mg, Kalium: 96mg, Vezels: 3g, Suiker: 10g, Vitamine A: 24IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 48mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.