Vitamine C bommetje | simoneskitchen.nl

Derde kerstdag….

Het is toch altijd wel een klein beetje een derde kerstdag, de 27e december. Vind je ook niet? Je bent vaak vrij (als je mazzel hebt) en het huis is nog helemaal in kerstsfeer. Je zit met allerlei leftovers van je kerstdiner of je hebt een mega kater door een ietwat overdadig alcohol gebruik de afgelopen dagen. 🙂

Nu hoop ik natuurlijk voor je dat die kater meevalt, maar ik denk dat we allemaal wel een vitamine C bommetje kunnen gebruiken. Dus vandaag een lekker en eenvoudig sapje uit de slowjuicer. Met appel, wortel en cranberries. Voor even een vitamineboost tussen kerst en oud- en nieuw. Kunnen we daarna meteen weer door naar de oliebollen… Pfft….

Rauwe cranberries

Maak niet de fout trouwens om in hier gedroogde cranberries in te doen. Dat werkt niet. Je gebruikt hier de rauwe cranberry. Hop zo in de slowjuicer. Beetje zuur zijn die natuurlijk wel, dus de appel en de wortel heb je nodig om het drinkbaar te maken. Ook ideaal natuurlijk als je een paar zakken teveel cranberries hebt gekocht.

Vitamine C bommetje | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Slowjuicer sap met wortel, appel en cranberries

Dit maakt ongeveer een halve liter sap
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Snij de wortels indien nodig iets bij en verwijder lelijke plekken.
  • Verwijder steeltje en pitten van de appels
  • Doe alle ingredienten door de slowjuicer en drink meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 200kcal, Koolhydraten: 50g, Eiwit: 3g, Vet: 1g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 141mg, Kalium: 877mg, Vezels: 12g, Suiker: 30g, Vitamine A: 33540IU, Vitamine C: 27mg, Calcium: 77mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!