Cheesecake met mentos en caramel | simoneskitchen.nl

SPONSORED

Het pakketje met mijn Mentos Choco & Caramel kwam binnen op de dag dag Alex bij ons bleef slapen (fotoshoot van een hele week dus dat was praktischer) en met enige moeite kon ik haar overtuigen van het feit dat ik ze echt nog even moest bewaren… De Mentos Choco & Caramel is een nieuwe smaak en zit weliswaar in de rol die je van Mentos kent, maar de smaak lijkt in niks op de ‘gewone’. Lekkere zachte caramel met een vulling van witte (de ‘White’ versie) of melk chocolade.

Cheesecake met Mentos Choco en Caramel | simoneskitchen.nl

Ik wist eigenlijk meteen wat ik ermee wilde doen. Een cheesecake bakken! Ik gebruikte mijn “standaard” cheesecake recept maar deed wat cacao-poeder door de vulling en hakte een aantal rolletjes met Mentos Choco & Caramel in stukken en deed dit door de vulling. Ik was heel benieuwd hoe het uit zou pakken met als gevolg dat ik eigenlijk iets te ongeduldig was en de cheesecake uit de vorm haalde voor hij goed was afgekoeld. En dat zie je terug maar goed, als jij iets meer weerstand kunt bieden aan al dat lekkers, laat hem dan eerst even helemaal goed afkoelen!

Mentos cheesecake | simoneskitchen.nl

De caramel in de cheesecake werkt verrassend goed. Door het bakken smelt het chocolade hartje door de vulling heen en wordt de caramel zelf wat zachter, zodat het goed past bij de rest van de romige vulling. De topping – ook alweer zo’n suf foutje – had ik eerst in het midden bedacht, maar ik veranderde van mening en bekleedde de rand met Mentos Choco & Caramel. Gevolg was een paar gaatjes in het midden. De schoonheidsprijs wint de cheesecake dan misschien niet maar in smaak is het wel een winnaar!

Mentos cheesecake | simoneskitchen.nl

20161109-mh2a6031

Cheesecake met mentos en caramel | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Choco cheesecake met Mentos Choco & Caramel

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 50 min
Totale tijd: 1 uur 5 min

Ingrediënten

  • 600 gram roomkaas
  • 150 gram Mentos Choco & Caramel ik gebruikte White en gewoon door elkaar, in grove stukken gehakt
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 el cacaopoeder
  • 200 gram chocolate chip cookies
  • 80 gram boter gesmolten

Verder nodig:

  • springvorm van 24 cm doorsnede
  • Bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150˚C.
  • Doe de chocolate chip cookies in een keukenmachine en maal deze fijn. Meng met de boter en mix goed door
  • Druk de koekkruimels met de achterkant van een lepel stevig aan in de springvorm. Zet deze even in de koelkast zodat de boter weer hard kan worden.
  • Doe de roomkaas met de suiker in de kom van een mixer en klop door tot je een gladde, romige massa hebt. Voeg de eieren een voor een toe.
  • Voeg kruiden, vanille en cacaopoeder toe en mix het geheel nog over. Schep de Mentos Choco & Caramel erdoor en roer door elkaar.
  • Stort in de springvorm, strijk de bovenkant glad en zet in de oven voor minimaal 50 minuten. Ik denk dat de mijne baat had gehad bij nog een paar minuutjes extra. De bovenkant moet stevig aanvullen maar mag nog wel een beetje wiebelig zijn.
  • Zet de oven uit en laat de cheesecake afkoelen in de oven. Zet daarna in de koelkast en laat minimaal 2-3 uur afkoelen voor je hem aansnijdt.
  • Zodra de cheesecake helemaal is afgekoeld versier je hem naar wens met extra Mentos Choco & Caramel.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Mentos Choco &Caramel maar het recept en alle meningen zijn van mij!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!