Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

Kerst bijgerechten

Recepten voor kerst bijgerechten

Een bijgerecht is goed beschouwd niet echt een goede naam voor alle extra gerechten die je tijdens je kerstmenu op tafel gaat zetten. Want zonder goede bijgerechten heb je natuurlijk geen kerstdiner.

De kerst bijgerechten zijn essentieel voor de totale beleving en vullen je hoofdgerecht aan. Zorg dat je een goede keuze maakt van de bijgerechten die passen bij je hoofdgerecht. Is het hoofdgerecht bijvoorbeeld heel zwaar, zorg dan voor wat lichtere bijgerechten zodat dat mooi in evenwicht is.

Hier vind je dan ook de lekkerste kerst bijgerechten terug die je nagenoeg allemaal makkelijk op tafel zet. Sommige – zoals bijvoorbeeld deze gegratineerde knolselderijschotel – kun je ook makkelijk al van tevoren helemaal klaarmaken.

Voorbereiding is het halve werk

Veel van de kerstbijgerechten kun je al grotendeels of helemaal van tevoren klaarmaken. Gerechten zoals de hasselback pompoen of de perfect gebakken aardappeltjes kun je al grotendeels voorbereiden en gedeeltelijk voorgaren. Op het moment dat je aan tafel gaat kun je het dan afmaken. Op die manier voorkom je veel tijd in de keuken en kun je samen met je gasten lekker genieten van je kerstdiner.

De bijgerechten voor kerst zijn meestal groente gerechten. Een klassieker is bijvoorbeeld de haricots verts met spek. Lekker ouderwets zeg ik altijd, maar altijd lekker.