Simone's Kitchen

Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Curry gehaktballetjes

Ondanks het feit dat we amper een winter hebben gehad die de moeite waard is om te noemen blijft dit wel een heel lekker recept. Trouwens niemand die ooit gezegd heeft dat je curry gehaktballetjes alleen in de winter kunt eten nietwaar? Je kunt deze schotel zo pittig maken als je zelf wilt. Ik gebruik meestal drie volle eetlepels van de curry pasta omdat ik van pittig hou maar begin voor de zekerheid met 1 eetlepel. Meer toevoegen kan altijd, wat weghalen wordt een stuk lastiger.

Probeer ook eens deze pittige bloemkoolcouscous!

Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt runder of half- om half
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 el kokosolie
  • 3 el rode of gele currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd, in kleine stukjes
  • 1 punt paprika in blokjes
  • 75 gr geraspte wortel
  • Verse peterselie of koriander

Optioneel

  • 1 el arrowroot

Instructies

  • Meng het gehakt met één flinke eetlepel van de curry pasta en peper en zout. Wil je de smaak testen voor je alles rolt, bak dan een mini gehaktballetje in de pan en proef. Voeg eventueel nog extra peper en zout of curry toe. Rol kleine balletjes van het mengsel.
  • Verhit een flinke koekenpan en met de kokosolie. Voeg hier nog twee el van de currypasta aan toe en bak tot dit begint te geuren. Let op want het gaat waarschijnlijk flink spatten!
  • Voeg de balletjes toe en bak deze goudbruin en gaar. Voeg de kokosmelk toe en roer tot er een currysaus ontstaat. Proef even en voeg waar nodig nog extra peper en zout toe. Is de saus te dun? Los dan een eetlepel arrowroot op in een beetje water en roer tot de klontjes eruit zijn. Voeg dit toe aan het kokosmengsel en kook even door tot de saus indikt. Doe de balletjes en de saus in een kom.
  • Gebruik dezelfde pan om de bloemkool en groente (rode peper, courgette, wortel, lente-ui, te bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit balletjes en bloemkoolrijst apart en serveer samen

Bewaren:

  • Bewaar de gehaktballetjes in een afgesloten bak en de bloemkoolrijst apart in een andere bak in de koeling
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: bloemkool, gehakt

Voedingswaarde

Calorieën: 416kcal, Koolhydraten: 13g, Eiwit: 25g, Vet: 30g, Verzadigd vet: 13g, Cholesterol: 89mg, Natrium: 133mg, Kalium: 923mg, Vezels: 4g, Suiker: 7g, Vitamine A: 6071IU, Vitamine C: 114mg, Calcium: 74mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!