Eenvoudige currypasta

Zelf eenvoudige currypasta maken

Een currypasta had ik al eerder gemaakt voor op de site maar een veelgehoorde ‘klacht’ was dat het te pittig was.( Check hier het recept voor de rode curry pasta ) Nou is naar mijn mening een curry pasta pittig. Dat hoort zo want er zit meestal veel pepers in. Dus…

Maar ik ben de beroerdste niet dus maakte ik een andere curry pasta die net even wat minder pittig is maar zeker net zo lekker. Ik gebruik hem graag in de nasi goreng van bloemkoolrijst maar je kunt er nog veel meer mee doen dan alleen dat. Heerlijk door de mayonaise bijvoorbeeld als dipje of in een lekker pittige dressing.

Veelzijdig

Dit pittige goedje is dus behoorlijk veelzijdig. En natuurlijk kun je het nog veel pittiger maken door de gewone rode pepers te vervangen voor een hetere pepersoort. Dat is niet zo ingewikkeld. Wil je meer weten over de hitte van pepers check dan deze post even.

Veel mensen kopen een potje currypasta voor een bepaald recept en weten dan vervolgens niet meer wat ze moeten doen met de rest van dat potje. Maar behalve in allerlei curries kun je het dus goed gebruiken in dressings, dips en ja, wij doen het zelfs in dingen als pasta. Alles wat een beetje pit kan gebruiken en waar de specifieke smaken uit de currypasta goed mee matchen.

Zelf currypasta maken

Currypasta

Nog geen review
KeukenAziatisch

Zelf een goede currypasta maken is niet ingewikkeld en deze is niet té heet (maar smaken verschillen hierin nogal!) en voor meerdere toepassingen inzetbaar. Meng het bijvoorbeeld met een beetje mayonaise voor een pittige dressing of gebruik het om de nasi goreng te maken.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten

150 gr

Ingrediënten

  • ¾ tl zwarte peper korrels
  • ¼ tl nootmuskaat vers geraspt
  • 15 gr rauwe cashewnoten
  • ½ tl sesamzaad
  • 2 sjalotjes grof gehakt
  • Stukje kurkuma geelwortel van ongeveer 2-3 cm, in stukjes gehakt
  • 1,5 tl lemongrass
  • 3 grote tenen knoflook gehakt
  • 3 medium hete pepers zaadlijsten verwijderd (of hou ze erin als je het extra pittig wilt)
  • ½ tl trassi garnalenpasta
  • 1,5 tl appelcider
  • 1,5 el olijfolie
  • sap van ¼ limoen
  • ½ tl zout

  • Doe de peperkorrels, nootmuskaat, cashewnoten en sesamzaadjes in een vijzel en maal dit fijn. Doe vervolgens met alle andere ingredienten bij elkaar in een kleine keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
  • De curry blijft vervolgens een paar weken goed in de koeling. Ideaal om je Aziatische gerechten op smaak te brengen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.