Simone's Kitchen

Eenvoudige currypasta die niet super heet is

Eenvoudige currypasta

Zelf eenvoudige currypasta maken

Een currypasta had ik al eerder gemaakt voor op de site maar een veelgehoorde ‘klacht’ was dat het te pittig was.( Check hier het recept voor de rode curry pasta ) Nou is naar mijn mening een curry pasta pittig. Dat hoort zo want er zit meestal veel pepers in. Dus…

Maar ik ben de beroerdste niet dus maakte ik een andere curry pasta die net even wat minder pittig is maar zeker net zo lekker. Ik gebruik hem graag in de nasi goreng van bloemkoolrijst maar je kunt er nog veel meer mee doen dan alleen dat. Heerlijk door de mayonaise bijvoorbeeld als dipje of in een lekker pittige dressing.

Veelzijdig

Dit pittige goedje is dus behoorlijk veelzijdig. En natuurlijk kun je het nog veel pittiger maken door de gewone rode pepers te vervangen voor een hetere pepersoort. Dat is niet zo ingewikkeld. Wil je meer weten over de hitte van pepers check dan deze post even.

Veel mensen kopen een potje currypasta voor een bepaald recept en weten dan vervolgens niet meer wat ze moeten doen met de rest van dat potje. Maar behalve in allerlei curries kun je het dus goed gebruiken in dressings, dips en ja, wij doen het zelfs in dingen als pasta. Alles wat een beetje pit kan gebruiken en waar de specifieke smaken uit de currypasta goed mee matchen.

Zelf currypasta maken
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Currypasta

Zelf een goede currypasta maken is niet ingewikkeld en deze is niet té heet (maar smaken verschillen hierin nogal!) en voor meerdere toepassingen inzetbaar. Meng het bijvoorbeeld met een beetje mayonaise voor een pittige dressing of gebruik het om de nasi goreng te maken.
Bereidingstijd: 10 min
Porties: 150 gr

Ingrediënten

  • ¾ tl zwarte peper korrels
  • ¼ tl nootmuskaat vers geraspt
  • 15 gr rauwe cashewnoten
  • ½ tl sesamzaad
  • 2 sjalotjes grof gehakt
  • Stukje kurkuma geelwortel van ongeveer 2-3 cm, in stukjes gehakt
  • 1,5 tl lemongrass
  • 3 grote tenen knoflook gehakt
  • 3 medium hete pepers zaadlijsten verwijderd (of hou ze erin als je het extra pittig wilt)
  • ½ tl trassi garnalenpasta
  • 1,5 tl appelcider
  • 1,5 el olijfolie
  • sap van ¼ limoen
  • ½ tl zout

Instructies

  • Doe de peperkorrels, nootmuskaat, cashewnoten en sesamzaadjes in een vijzel en maal dit fijn. Doe vervolgens met alle andere ingredienten bij elkaar in een kleine keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
  • De curry blijft vervolgens een paar weken goed in de koeling. Ideaal om je Aziatische gerechten op smaak te brengen.
Keuken: Aziatisch

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!