Vegetarisch eten is al lang niet meer gek en elk jaar komt de week zonder vlees voorbij om het nog eens extra onder de aandacht brengen. Ben je zelf op zoek naar nog wat inspiratie om jouw week zonder vlees door te komen dan heb ik hier 10 heerlijke vegetarische recepten voor je op een rijtje gezet.

Broccoli koolsalade

We beginnen de lijst met de lekkerste vegetarische recepten met een van mijn favorieten; de koolsla met broccoli en gedroogde cranberries. Super eenvoudig om te maken en zo lekker! Lekker als lunch en bovendien ook nog makkelijk om mee te nemen voor onderweg. Hou wel rekening met de geur van de kool. Die vindt niet iedereen lekker!

Koolsla met broccoli | simoneskitchen.nl

Koolsla met broccoli en cranberries

Bekijk het recept >>

Vegetarische lasagne

Deze vegetarische lasagne doet je vergeten dat er geen vlees in zit. De aubergine is heerlijk ‘vlezig’ en alle smaken bij elkaar maakt dat dit een van mijn favoriete lasagne recepten is. En eentje die zeker niet mag ontbreken in de lijst met favoriete vegetarische recepten.

Vegetarische lasagna | simoneskitchen.nl

Vegetarische lasagna

Een heerlijke vegetarische lasagne die vol zit met groente
Bekijk het recept >>

Vegan spaghetti bolognese

Deze vegan spaghetti maakte ik al weer een hele tijd geleden, maar ook dit is een van mijn favorieten. Heerlijk met linzen in plaats van gehakt. Eet je niet vegan dan kun je dit natuurlijk ook eten met lekker veel parmezaanse kaas.

PLantaardige spaghetti bolognese | simoneskitchen.nl

Vegan spaghetti bolognese

Wil je deze spaghetti glutenvrij maken dan kun je de pasta eventueel vervangen door courgette pasta of je kunt een glutenvrije pasta kopen. Daar zijn er tegenwoordig veel van te krijgen!
Bekijk het recept >>

Pokebowl met bloemkoolrijst

Voor de grap noem ik dit altijd mijn fastfood, want het is letterlijk in een paar minuten klaar. Het meeste tijd is het koken van de eieren. De rest is eenvoudigweg snijden en bij elkaar leggen. Zo lekker!

Poké bowl met bloemkoolrijst | simoneskitchen.nl

Poké bowl met bloemkoolrijst

Bekijk het recept >>

Groene Shakshuka

Shakshuka is ondertussen een bekend gerecht in de Nederlandse huishoudens en met goede reden want je eet én lekker veel groente én het is makkelijk om te maken. Deze groene versie is perfect als je meer groene groentes wilt eten!

Groene shakshouka | simoneskitchen.nl

Groene Shakshuka

Shakshouka, shakshuka… of hoe je het ook schrijft… je komt dit – van oorsprong Israelische – gerecht de laatste tijd in veel varianten tegen. En terecht ook want het is simpel, lekker en gezond. Deze komt uit het boek Simplicious van Sarah Wilson
Bekijk het recept >>

Gado gado met satesaus

Het meest bekende vegetarische recept uit de Indonesische keuken is natuurlijk de gado gado. De held van elke goede gado gado is evenwel de sate saus. En deze is echt heel erg lekker. Voor het geval je het je afvraagt; een goede satesaus kenmerkt zich door het laagje olie op de saus. Heb ik me laten vertellen door iemand die het kan weten.

De allerlekkerste gado gado met satesaus | simoneskitchen.nl

Gado gado met een gado gado pindasaus

De lekkerste gado gado met een heerlijke gado gado pindasaus!
Bekijk het recept >>

Courgettecake met zoete aardappel

Deze courgettecake met zoete aardappel heeft lekker veel groentes en is geschikt als snack om mee te nemen of gebruik het als ontbijt.

Courgettecake | simoneskitchen.nl

Courgettecake met zoete aardappel

Bekijk het recept >>

Speltsalade met bietjes en granaatappel

De speltsalade met bietjes en granaatappel is er eentje die zeker niet mocht ontbreken in de rij met de lekkerste vegetarische recepten. En dat is natuurlijk om de smaak, maar die kleur die mag er ook wezen. Het perfecte gerecht als je een druilerige dag hebt en wel wat kleur kunt gebruiken.

Speltsalade met bietjes

Speltsalade met bietjes en granaatappel

Heerlijke speltsalade met veel granaatappelpitjes, grapefruit en geraspte bietjes
Bekijk het recept >>

Vegan broccolisalade

Ja hoor alweer een broccolisalade, maar dit keer een vegan variant daarop. En trouwens heel anders dan de hierboven genoemde koolsla met broccoli.

Knoflook spelt spaghetti met geroosterde tomaten

Ik hou van pasta. En deze spelt spaghetti met knoflook en geroosterde tomaten is een topper.

Knoflook spelt met geroosterde tomaat en feta

Kun je geen knoflook spelt spaghetti vinden dan kun je natuurlijk ook gewone spaghetti gebruiken.
Bekijk het recept >>


Delen is fijn!