Gebakken avocado met ei
Vandaag een wel heel makkelijk en lekker lunch of ontbijtgerecht. Gebakken avocado met een eitje. Avocado is niet iets wat je snel associeert met ‘uit de oven’, maar het is verrassend lekker en bovendien ideaal als je avocado niet helemaal rijp blijkt te zijn.
Gebakken avocado met ei
Een avocado had ik nog niet eerder uit de oven bereid, maar je ziet het her en der wel voorbij komen. Tijd dus om dat ook eens uit te proberen! En het is niet alleen heel makkelijk, het is ook nog eens heel lekker. Het gerechtje zit bovendien vol met goede vetten en zorgt er gegarandeerd voor dat je de eerstkomende uren geen trek hebt.
Ik kan snel een teveel aan suikers eten. Ik vind het mega lekker, ik ‘moet’ regelmatig recepten proeven en het resultaat wil dan nog wel eens zijn dat ik teveel ga eten. Teveel suikers met name. En tuurlijk is af en toe prima, maar ik voel me echt aanzienlijk beter als ik dat niet doe.
Het was dus tijd om weer even wat meer vullende maaltijden te eten en deze gebakken avocado leek me ideaal. Ik was ook heel benieuwd hoe het zou smaken.
Super makkelijk
Om het te maken heb je wel een avocado nodig die rijp is maar niet super zacht. Ik denk dat het dan een beetje te zacht wordt. De mijne was toevallig perfect. En ja, dat is altijd best een uitdaging om de perfecte avocado te vinden! Hij was ook vrij groot en eerlijk gezegd voor 1 persoon teveel. Ik kreeg het dan ook niet op.
Eet je het alleen, neem dan een avocado die niet mega formaat is. Een kleine is prima. De enige uitdaging is dan om het ei in de holte te krijgen. Sowieso handig om met een lepel het holletje wat groter te maken en gebruik een klein ei.
Een andere optie is om de eidooier erin te doen en het eiwit er daarna bij te schenken. Heb ik niet gedaan en zoals je kunt zien aan het filmpje hieronder goot ik dus ook wat van het eiwit ernaast. Geen ramp, dat kun je later wel weer schoonmaken. De gebakken avocado heeft in totaal iets meer dan 20 minuten in de oven gestaan en zowel het ei als de avocado was perfect.
Met extra kruiden
Je kunt heel makkelijk extra kruiden toevoegen aan de gebakken avocado. Wat ook lekker is, is om de avocado voor het bakken te bestrooien met geraspte kaas. Of serveer het met wat uitgebakken spek eroverheen.
Gebakken avocado met ei
Ingrediënten
- 1 avocado
- 2 eieren
- peper en zout
- verse basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep iets van het vruchtvlees eruit zodat het ei er straks in past. Zet de avocado helften in een ovenschaaltje. Als ze niet goed recht blijven staan maak dan een bedje van aluminium folie om ze te stutten.
- Breek in elke helft een (klein) ei.
- Bestrooi met peper en zout en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten of tot het ei gestold is.
- Serveer met verse basilicum
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.