Vandaag een wel heel makkelijk en lekker lunch of ontbijtgerecht. Gebakken avocado met een eitje. Avocado is niet iets wat je snel associeert met ‘uit de oven’, maar het is verrassend lekker en bovendien ideaal als je avocado niet helemaal rijp blijkt te zijn.

Gebakken avocado met ei

Gebakken avocado met ei

Een avocado had ik nog niet eerder uit de oven bereid, maar je ziet het her en der wel voorbij komen. Tijd dus om dat ook eens uit te proberen! En het is niet alleen heel makkelijk, het is ook nog eens heel lekker. Het gerechtje zit bovendien vol met goede vetten en zorgt er gegarandeerd voor dat je de eerstkomende uren geen trek hebt.

Ik kan snel een teveel aan suikers eten. Ik vind het mega lekker, ik ‘moet’ regelmatig recepten proeven en het resultaat wil dan nog wel eens zijn dat ik teveel ga eten. Teveel suikers met name. En tuurlijk is af en toe prima, maar ik voel me echt aanzienlijk beter als ik dat niet doe.

Het was dus tijd om weer even wat meer vullende maaltijden te eten en deze gebakken avocado leek me ideaal. Ik was ook heel benieuwd hoe het zou smaken.

Gebakken avocado met ei

Super makkelijk

Om het te maken heb je wel een avocado nodig die rijp is maar niet super zacht. Ik denk dat het dan een beetje te zacht wordt. De mijne was toevallig perfect. En ja, dat is altijd best een uitdaging om de perfecte avocado te vinden! Hij was ook vrij groot en eerlijk gezegd voor 1 persoon teveel. Ik kreeg het dan ook niet op.

Eet je het alleen, neem dan een avocado die niet mega formaat is. Een kleine is prima. De enige uitdaging is dan om het ei in de holte te krijgen. Sowieso handig om met een lepel het holletje wat groter te maken en gebruik een klein ei.

Een andere optie is om de eidooier erin te doen en het eiwit er daarna bij te schenken. Heb ik niet gedaan en zoals je kunt zien aan het filmpje hieronder goot ik dus ook wat van het eiwit ernaast. Geen ramp, dat kun je later wel weer schoonmaken. De gebakken avocado heeft in totaal iets meer dan 20 minuten in de oven gestaan en zowel het ei als de avocado was perfect.

Met extra kruiden

Je kunt heel makkelijk extra kruiden toevoegen aan de gebakken avocado. Wat ook lekker is, is om de avocado voor het bakken te bestrooien met geraspte kaas. Of serveer het met wat uitgebakken spek eroverheen.

Gebakken avocado met ei

Gebakken avocado met ei

5 van 1 stem
GangLunch, Ontbijt
KeukenGezonde keuken

Een lekker makkelijke lunch die keto en koolhydraatarm is. En verrassend lekker!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 25 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • verse basilicum

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep iets van het vruchtvlees eruit zodat het ei er straks in past. Zet de avocado helften in een ovenschaaltje. Als ze niet goed recht blijven staan maak dan een bedje van aluminium folie om ze te stutten.
  • Breek in elke helft een (klein) ei.
  • Bestrooi met peper en zout en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten of tot het ei gestold is.
  • Serveer met verse basilicum

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 447kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 15g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 23g | Transvet: 0.03g | Cholesterol: 327mg | Natrium: 139mg | Kalium: 1096mg | Vezels: 13g | Suiker: 2g | Vitamine A: 769IU | Vitamine C: 20mg | Calcium: 73mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.