garnalensalade

Zomerse garnalensalade

Nu het zulk lekker warm weer is heb ik vaak geen zin in zware maaltijden. Deze zomerse garnalensalade is ideaal voor dat soort dagen. Het is een maaltijdsalade maar wel een vrij lichte maaltijdsalade. Dus voor de grote eters is het handig om er nog wat extra bij te serveren, maar vallen de mussen dood van het dak door de hitte en heb je geen zin in zwaar voedsel dan is dit een prima maaltijd.

Met avocado

Door de avocado en de garnalen zit er wel genoeg vet en eiwit in om te vullen. Ter aanvulling zou je de garnalensalade kunnen upgraden door er bijvoorbeeld wat uitgebakken spekjes bij te serveren. Ook erg lekker met bijvoorbeeld wat chorizo. Natuurlijk kun je er ook meer groentes in verwerken. Denk daarbij aan stukjes paprika, maar ook courgette past hier goed bij.

Of serveer er alternatief een stukje vis bij. Dat kan natuurlijk ook.

Korianderdressing

De ster van de garnalensalade is de lekker frisse korianderdressing. Nu weet ik dat er vrij veel mensen zijn die iets tegen koriander hebben. Ik deel die mening niet maar mocht je er nu echt van gruwen dan kun je de dressing ook maken door basilicum te gebruiken. Of peterselie dan kan ook nog.

Basilicum is van zichzelf wat zoeter dan koriander en dus kun je de honing dan eventueel weg laten.

Voor de garnalensalade gebruik ik het liefste Hollandse garnalen. Ik vind dat echt een van de lekkerste garnaaltjes die er zijn, maar als jij liever een andere soort garnaal gebruikt dan is dat uiteraard ook een optie. Omdat de avocado redelijk snel verkleurd kun je die het beste als laatste toevoegen.

Hou je niet van rauwe ui in je salade? Laat de gesneden rode ui dan even heel kort ‘marineren’ in wat azijn. Ik gebruik hiervoor het liefst appelciderazijn, maar elke andere azijn kun je hier ook goed voor gebruiken. Dat haalt het scherpe randje van de ui af.

Dressing voor de garnalensalade

De dressing voor de garnalensalade maak ik met een staafmixer of een blender. Mijn highspeedblender maakt hier altijd een mooi egaal geheel van maar je kunt uiteraard ook elke andere blender of staafmixer hiervoor gebruiken.

garnalensalade

Maaltijdsalade met avocado en garnaal en koriander dressing

5 van 1 stem
GangSalade
Keukenpaleo

Een lekker frisse maaltijdsalade met garnalen
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 75 gr krulsla
  • 1 rood uitje fijn gesneden
  • ½ komkommer fijn gesneden
  • 1 avocado in blokjes
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 250 gr Hollandse garnalen

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • ½ tl komijn
  • ½ bosje verse koriander
  • Zout en peper
  • Sap van 1 limoen

  • Voor de dressing doe je alle ingredienten in een hoge beker en pureer deze met een staafmixer of doe het in de blender.
  • Verdeel de ingredienten voor de salade over twee kommen en serveer met de dressing

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 476kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 5g | Vet: 43g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 30g | Natrium: 35mg | Kalium: 982mg | Vezels: 10g | Suiker: 10g | Vitamine A: 3609IU | Vitamine C: 43mg | Calcium: 66mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.